Bazzar savetuje

Ručna ili Philips Sonicare električna četkica za zube: koju izabrati?

Isplati se znati da li koristimo prave "alate" za zdravlje zuba

Ručna ili Philips Sonicare električna četkica za zube: koju izabrati?

Ručna četkica za zube je ono uz šta su mnogi od nas odrasli. Verovatno imate željenu vrstu četkice i nema nedostatka pri izboru nove ako se vaše potrebe promene. Istina je da zube možete odlično, temeljno očistiti ručnom četkicom, ali postoji veliki faktor koji utiče na kvalitet rezultata: vi!

Koliko god se trudili, ne koristimo uvek pravu tehniku niti četkamo puna, preporučena dva minuta. Ovde u pomoć dolazi električna četkica za zube.

Šta Philips Sonicare električna četkica može da uradi, a da ručna ne može?

Električna četkica za zube je odličan način da konzistentnije dobijete bolje rezultate. Unapred je programirana da vam pomogne da uradite sve stvari sa kojima se borite, kao što je minutaža četkanja , korišćenje ispravne tehnike i pritiska, pokrivanje svih oblasti vaših usta i ukupna motivacija.

Evo detaljnijeg uvida u to šta sve Philips Sonicare električna četkica za zube može da uradi:

- Bolje uklanjanje naslaga

Električne četkice za zube olakšavaju čišćenje teško dostupnih mesta, pomažu vam da koristite nežno i efikasno četkanje i često imaju tempirani pejser kako biste osigurali da uvek perete preporučena dva minuta. Rezultat? Uklonićete više plaka i dobiti svetlije zube. Električna četkica za zube vam takođe pomaže da se fokusirate na svoje specifične ciljeve oralnog zdravlja, kao što su izbeljivanje ili zdravlje desni.

-Bolja tehnika

Mnoge električne četkice za zube dolaze sa ugrađenim senzorima tako da možete pratiti i poboljšati svoju tehniku četkanja. Na primer, senzor pritiska će vas upozoriti ako četkate previše, tako da ćete znati kada da se smirite.

-Veća motivacija

Neke električne četkice za zube takođe dolaze sa povezanom aplikacijom. One prate vaše navike četkanja i pokazuju vam gde možete da se poboljšate. Pomalo je kao da imate svog trenera za oralno zdravlje.

-Poboljšan fokus

Istina je. Ljudi koji koriste električne četkice za zube su više fokusirani dok peru zube, prema Cochrane studiji. To znači da je manje verovatno da ćete zaboraviti problematična područja. Električna četkica za zube može biti odličan način da poboljšate fokus i motivaciju dece.

Kakav je osećaj prati zube Philips Sonicare električnom četkicom?

Ako ranije niste koristili električnu četkicu za zube, možda se pitate kakav je to osećaj. Zabluda je da su električne četkice grube za vaše zube i desni. Istina je da je to više nežni osećaj golicanja. Nema potrebe da ribate zube ili vršite veliki pritisak. Sve što treba da uradite je da lagano držite dršku i nežno je pomerate duž površine zuba i linije desni.

Kako postići najbolje rezultate?

Bez obzira na koji način se odlučite za pranje zuba, postoje opšti saveti koje možete pratiti da biste svaki put postigli odlične rezultate:

Saveti za korišćenje ručne četkice za zube:

-Koristite mekše čekinje ako imate osetljive zube

-Zamenite četkicu svaka 3 meseca

-Olakšajte pritisak da ne biste oštetili desni

-Koristite tajmer da biste bili sigurni da ćete četkati puna, preporučena dva minuta

Saveti za korišćenje električne četkice za zube:

-Izaberite pravu glavu četkice za svoje potrebe (na primer, zdravlje desni ili izbeljivanje)

-Uparite sa pravim režimom četkanja da biste dobili najefikasnije čišćenje

-Zamenite glavu četkice svaka 3 meseca

Bez obzira na koji način perete zube, važno je da se pridržavate doslednih zdravih navika. Ako perete dva puta dnevno puna dva minuta i svakodnevno čistite između zuba, već ste na putu ka zdravim ustima.