Saveti za kupovinu električnog brijača

Kako odabrati dobar električni brijač?

Sve što biste želeli da znate o električnim brijačima i kako da pronađete pravi

Kako odabrati dobar električni brijač?

Bez obzira da li kupujete svoj prvi električni aparat za brijanje ili prelazite na noviji model, kretanje između širokog spektra dostupnih brendova i modela može biti zbunjujuće, ali nema razloga za panikom! Bazzar je tu da vam pomogne u odabiru idealnog električnog brijača prema najvažnijim karakteristikama. Rotacioni ili folijski? Mokro ili suvo? Napajanje iz mreže ili putem punjača? Sve ovo su stvari koje treba uzeti u obzir pre kupovine.

Koji brend odabrati?

Postoji nekoliko velikih "igrača" na tržištu električnog brijanja poput: Philips, Braun, Panasonic, Remington itd. Kada je reč o brijanju nečeg tako vrednog poput vašeg lica, uvek preporučujemo da izaberete pouzdan brend, a kada ga izaberete, teško ćete se prebaciti na neki drugi. Zato birajte pažljivo.

Kako bismo vam dodatno pomogli, pogledajte naš vodič za kupovinu električnih aparata za brijanje brenda Philips i vodič za kupovinu Braun električnih brijača.

Folijski ili rotacioni brijač?

Električni brijači spadaju u dve kategorije: rotacioni i folijski. Brijač sa folijom je napravljen od tanke, zakrivljene metalne folije koja pokriva sečivo. Kada se kreće napred-nazad, folija klizi po konturama vašeg lica dok sečivo seče strnište dok probija kroz foliju. Brijači sa folijom su odlični ako imate kraću, tanju bradu i želite da postignete glatko brijanje svaki dan. Takođe ih favorizuju muškarci sa delikatnom i osetljivom kožom koji su podložni opekotinama od brijača jer imaju tendenciju da budu manje oštri na koži. Ako patite od osetljive kože, obratite pažnju na svoju tehniku i koristite kvalitetan preparat za pripremu brijanja da biste zaštitili kožu i sprečili iritaciju.

Sa druge strane, rotacioni brijač ima tri ili četiri okrugle glave koje se lako kreću kružnim pokretima oko vašeg lica. Rotacioni aparati za brijanje uglavnom odgovaraju gospodi sa nešto dužim dlakama koja ne žele da se briju svaki dan. Takođe su efikasniji kod muškaraca sa srednjom do grubom gustinom brade i čvršćom kožom.

Koji tip punjenja brijača odgovara vašem stilu života?

Električni brijači mogu biti napajani direktno iz struje, na baterije ili punjivi, a opcija koju ćete izabrati verovatno će zavisiti od vašeg načina života. Punjivi aparati za brijanje su idealni za upotrebu u pokretu, pružajući fleksibilnost i pogodnost za brijanje bilo gde, bilo kada, međutim, vek trajanja baterije može postati prepreka ako je treba prečesto puniti. Na tržištu postoji veliki broj putnih aparata za brijanje na baterije; oni su odlični za povremenu upotrebu, ali nisu isplativi za redovnije brijanje jer će se troškovi baterija uskoro povećati.

Mokro ili suvo brijanje?

Druga ključna odluka je mokro brijanje u odnosu na suvo brijanje. Suvo brijanje je super brzo i čisto, tako da je vrhunsko u lakom brijanju i mnogi muškarci preferiraju brzinu i praktičnost suvog električnog brijača. Osim za suvu upotrebu, neki električni aparati za brijanje se mogu koristiti i mokri, a gel ili pena za brijanje vam daju najbolje od oba sveta. Neki se čak mogu koristiti ispod tuša.  Panasonic posebno nudi fantastičnu mokro i suvo tehnologiju.

Uvek pročitajte uputstva proizvođača pre nego što navlažite aparat za brijanje, jer nisu svi prikladni za upotrebu na ovaj način.

Ručno čišćenje naspram stanica za čišćenje i punjenje?

Čišćenje je bitna komponenta rutine nege i održavanja vašeg električnog brijača i trebalo bi da čistite aparat za brijanje nakon svake upotrebe. Ukoliko to radite redovno, to je brz posao i nije velika stvar, ali neki muškarci jednostavno nemaju vremena ili sklonosti. Napredniji modeli aparata za brijanje dolaze sa sopstvenim ugrađenim stanicama za čišćenje i punjenje tako da se mogu sami čistiti. Jednostavno ubacite brijač u osnovnu jedinicu i ostavite ga da radi svoju magiju. Međutim, potrebno je da dopunite tečnost za čišćenje ili povremeno zamenite kertridže za čišćenje, tako da postoji dodatni trošak.

Za sam kraj...budžet!

Vredi potrošiti onoliko koliko možete da priuštite jer će kvalitetan brijač o kome se dobro brine trajati mnogo godina. Uzimajući to u obzir, kako su se poboljšanja funkcija spustila do jeftinijih opsega, svi glavni brendovi imaju zaista dobre opcije po svim cenama.  Ne zaboravite da imate na umu cenu rezervnih delova i zamenskih noževa. Uverite se da se troškovi održavanja pravilnog rada aparata za brijanje uklapaju u vaš ukupni budžet.

Svaki električni brijač je drugačiji, ali uvek važe ista osnovna pravila. Najbolji način da obezbedite blisko i udobno brijanje svakog dana jeste da izaberete kvalitetan aparat za brijanje, da ga pravilno koristite i brinete o njemu. Vašoj koži treba vremena da se prilagodi novoj rutini brijanja, pa dajte vremena i budite uporni.

Pronađite celokupnu ponudu uređaja za ličnu negu već danas na bazzar-u!