Saznaj zašto baš Kross i pronađi savršen bicikl za sebe

Avantura počinje sa Kross biciklom

Izazovna staza ili lagana vožnja, Kross bicikl je pravi izbor za tebe

Avantura počinje sa Kross biciklom

Fascinantna priča o osnivaču brenda i vizionaru Zbigniewu Sosnowskom, koji je odlučio da svoju ljubav prema biciklima podeli sa Poljacima pre čak 30 godina.

Nije svakom biznisu 1990-ih bilo suđeno da uspe. Zbigniew je odlučio da okuša sreću i otvorio je prodavnicu bicikala u Przasnyszu. Shvatio je da će bicikl u narednim godinama postati suštinski deo svakodnevnog života Poljaka. Godine napornog rada i čvrstog uverenja da svako može postati biciklista pretvorili su Kross od male prodavnice bicikala u vodećeg proizvođača bicikala u Evropi.

Kross je doživeo posebno dinamičan rast 2000. godine kada je izgrađena moderna fabrika u Przasnyszu. Fabrika je uključivala najsavremenija IT rešenja za optimalno sastavljanje bicikla i upravljanje skladištem. Ova investicija je omogućila da se proizvodni proces odvija u Poljskoj i rezultirala je dinamičnim rastom njihovog poslovanja.

Novi kvalitet, dizajn, okviri i komponente omogućavaju Krossu da se takmiči sa tehnološki naprednim i popularnim svetskim brendovima bicikala.

Međutim, Zbigniew nikada nije želeo da postane samo još jedan proizvođač bicikala. Početkom novog milenijuma, širok asortiman bicikala se polako širio dodavanjem sofisticiranih modela bicikala. Vremenom je razvijen PRO brdski, kros i gradski bicikl.

KO JE KROSS?

KROSS je poljski brend čija je misija da poveže bicikle sa ljudima. „Bez obzira na to šta ljude tera da voze bicikl, želimo da svako može da izabere bicikl najboljeg kvaliteta.“

ŠIROKA PONUDA

KROSS nudi planinske, drumske, električne, gradske i dečije bicikle. Svako će pronaći svoj savršeni bicikl u Krossovom širokom asortimanu. Izborom KROSS bicikla dobijate opremu koja vam omogućava da osetite najveće zadovoljstvo dok vozite bicikl. Bilo da vas tera da vozite bicikl - bilo da je u pitanju dobrobit, zdravstveni problem, udobnost, brzina pređene udaljenosti ili učešće u sportskim takmičenjima - imamo Kross bicikl koji vam je potreban.

U KROSS-u su godinama razvijali svoju stručnost, počevši od sklapanja bicikala, preko sopstvene proizvodnje, do razvoja karbonskih bicikala za KROSS RACING TIM. Bicikl na kojem je Maja Włoszczowska osvojila olimpijsku medalju na Igrama u Riju 2016. napravljen je u fabrici Kross pogonu za proizvodnju karbona u Przasnyszu. Trud i iskustvo stečeno na ovom projektu iskorišćeno je u razvoju i proizvodnji bicikala u svim kategorijama. Kao rezultat, oni svojim kupcima mogu ponuditi tehnološki napredne bicikle, a njihova proizvodnja u pogonu obezbeđuje stalnu kontrolu kvaliteta.

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Kross ima svoje odeljenje za istraživanje i razvoj - upravo tamo kreiraju svoja rešenja. I tamo testiraju i obrađuju nove materijale kako bi ih mogli primeniti na svoje bicikle direktno u fabrici KROSS u Przasnyszu. Vozači - i njihova udobnost kao i lakoća vožnje biciklom - su prioriteti u Kross-u. Stoga se sva rešenja testiraju u sopstvenoj laboratoriji - a zatim i na terenu (od strane zaposlenih u Kross-u). Kross stručnjaci provode mnogo sati vozeći bicikle. Rezultat je da nastoje da savršeno razumeju potrebe svake kategorije bicikla.

"Dok težimo da stvorimo najbolji bicikl, uvek se setimo zašto želimo da ga vozimo. Uzbuđenje, vetar u kosi, radost i sloboda koju osećamo dok vozimo bicikl - to je ono što želimo da podelimo sa vama."