Školski pribor i gedžeti

Spakujte ranac za prvi dan škole!

Sve što je vašem školarcu potrebno za uspešan prvi dan škole

Spakujte ranac za prvi dan škole!

Pakovanje ranca za prvi dan škole može biti stresno. Postoji mnogo rančeva koje vaš školarac može izabrati, školskog pribora koji se ne sme zaboraviti i ličnih stvari koje će im olakšati dan u školi. Na sreću, uz određene pripreme, pakovanje torbe za prvi dan škole postaje čak i zabavan!

1. Pronađite savršen ranac za školu

Postoji nekoliko oblika i veličina rančeva koje možete izabrati. Standardni model rančeva, školske torbe na rame i rančevi sa točkićima su najčešći izbor svakog đaka, a kako biste vi dali konačan sud o rancu, potrebno je proveriti materijal, postavu, veličinu i kaiševe. Što se tiče materijala, trebalo bi da proverite tkaninu od koje je ranac napravljen. Sintetički materijali kao što su najlon i poliester su dobri jer su prilično vodootporni. 

Ranac ne bi trebalo da dolazi do ramena ili vrata. Dobar ranac ostaje u predelu torza. Takođe bi trebalo da izaberete ranac koji će stati u ormarić, ukoliko će se koristiti. Takođe, razmislite o količini školskog pribora koji će se staviti u ranac. Dobar školski ranac bi trebao da da uspešno nosi udžbenike, lične potrepštine, grickalice i još po nešto.

Neki visokokvalitetni ruksaci mogu biti skupi, ali obično su vredni ulaganja. Poput Thule rančeva, iako skuplji, sigurno će dugo trajati i nećete morati da kupujete ranac svake godine.

2. Neophodan školski pribor

Preporučljivo je kupiti većinu školskog pribora pre početka procesa pakovanja.  Postavite sve stvari uredno na mesto gde ćete pakovati ranac. Proces pakovanja će biti lakši ako prvo grupišete svoje predmete. Grupišite ih prema stavkama koje su iste ili slične. Na primer, knjige idu uz knjige, sveske uz sveske, fascikle sa fasciklama, olovke sa olovkama i tako dalje. Možete da organizujete po veličini, boji i/ili predmetu. Korisno je imati pernice za olovke i druge male predmete. 

Udžbenici i sveske su neki od najvećih, najtežih i najvažnijih predmeta i obično zauzimaju najviše prostora. Prvo stavite svoje udžbenike u glavni odeljak ranca. Teže udžbenike stavite na zadnji deo ranca da biste ih lakše nosili.

Stavite sve pernice sa olovkama, olovkama i gumicama u manje pregrade koje mogu biti na prednjoj, bočnoj ili unutrašnjoj strani torbe. Takođe može postojati kutija sa umetničkim potrepštinama kao što su markeri, olovke u boji i bojice za dodavanje u poseban odeljak.

3. Spakujte elektronske uređaje, ukoliko je potrebno

Računar možda nije neophodan mlađim učenicima, ali starijim može biti potreban. Dok se tableti sve češće koriste u školama, bilo da su učenici mlađi ili stariji. 

Neki rančevi imaju dodatni, podstavljeni prostor pozadi za laptopove i tablete. Takođe, mobilni telefon je dobro imati za hitne slučajeve, ali uverite se da je isključen tokom školskog dana. Ne zaboravite da spakujete punjač ako je potrebno.

Ostali gedžeti poput pametnih satova, slušalica i grafičkih tabli, mogu poslužiti za edukaciju, ali i za razonodu nakon obavljenih domaćih zadataka.

4. Dodatne potrepštine

Prvenstveno, ne zaboravite sve neophodne lekove, ukoliko je potrebno da ih školarac nosi. Škole obično imaju česme, ali je dobro imati vodu na raspolaganju tokom celog dana. Izaberite bocu ili termos koja je otporna na curenje i koja se mora pojedinačno otvarati i zatvarati. Obična flaša za vodu može da iscuri na ostatak stvari u rancu. 

Mlađa deca će obično imati vreme za užinu, ali užina je dobra ideja za bilo koji uzrast. Spakujte zdravu užinu poput jabuka ili banana da bi se obnovila energija tokom dana. Možda biste želeli da spakujete i ručak, ali za to su vam potrebne kutije za ručak.

5. Najlepši outfiti za kraj

Kada spakuje sve što nam je neophodno za školske dane, stiže vreme za modne kombinacije koje ćemo prošetati školskim hodnicima! Pronađite veliki izbor dečije odeće već danas.

Zajedno sa đacima se radujemo prvim danima škole, a na bazzar-u pronađite sve što im je potrebno za isti!