Top 5 dečijih kolica za zimske dane

Polako nam se približava zima i hladniji dani. Vetar, kiša, sneg i niske temperature komplikuju izlazak sa decom napolje. Ipak, bez obzira na zimske dane, pedijatri savetuju umereni boravak na svežem vazduhu. Slažu se da bebe smeju i treba da se iznose u šetnju i zimi, ali nakon što se obezbede određeni uslovi. Pitanje je kako to bezbedno izvesti? Najbolje je da bude ušuškana u svojim kolicima, toplo obučena i zaštićena od vetra i hladnog vazduha. Beba u kolicima leži ili sedi, pa ju je potrebno toplije obući nego stariju decu koja se kreću. 

Poželjno je da kolica budu dobro opremljena dodacima, kao što su zimske navlake, navlake za kišu i sneg, veću tendu koja štiti bebu od spoljašnjih uticaja, mogućnost okretanja sedišta u oba smera vožnje, da poseduju točkove koji se lako kreću po svim tipovima terena, pa i kroz sneg.

Mi vam donosimo top 5 modela dečijih kolica za šetnju koja su se pokazala veoma praktičnim u zimskim danima.


1. Lionelo dečija kolica Annet Tour Black Carbon

Lionelo dečija kolica Annet Tour Black Carbon nastala su kao odgovor na predloge roditelja koji najbolje znaju šta funkcioniše. Zahvaljujući njima, možete putovati bezbedno i udobno sa malim istraživačem u prostranim kolicima. To je model na velikim, terenskim točkovima sa 9-stepenim podešavanjem ručice za potiskivanje. Nećete ni primetiti koliko brzo može da pokrije teške, neravne rute! Zahvaljujući velikim točkovima koji ne zahtevaju održavanje nećete se osećati umorno. Štaviše, potpuna amortizacija će vam olakšati vožnju i smanjiti truckanje koje bi vašeg mališana moglo probuditi iz dremke. Kolica imaju blokadu prednjih točkova za vožnju pravo i pouzdanu centralnu kočnicu. 

Čime će vas još oduševiti? U zimskim danima brzo pada mrak, vidljivost je smanjena, pa je neophodna poboljšana vidljivost da možete bezbedno da šetate u bilo koje doba dana. Upravo zato ovaj model kolica poseduje reflektujuće elemente postavljene na haubu, traku za glavu i oslonac za noge. Sedište kolica možete rasklopiti ravno, stvarajući prostor od 90 cm - savršeno za mališane kojima je potrebno redovno spavanje. Mali putnici će izuzetno biti  bezbrižni zahvaljujući prostranoj kabini sa vodootpornim premazom i UPF 50+ filterom. U kompletu je redukcioni umetak za manje dete, a ispod sedišta se nalazi prostrana korpa za kupovinu iz koje možete lako da izvadite ono što vam je potrebno. Kolica su namenjena deci od rođenja, pa sve do četvrte godine života.

2. Kunert dečija Kolica Talisman Set 2U1

Kunert Dečija Kolica Talisman Set 2U1 ističu se kombinacijom četiri inovativne tehologije koje uključuju bezbednost na prvom mestu (u skladu sa evropskim standardima bezbednosti), jednostavno sklapanje i rasklapanje kolica, jednostavno upravljanje i laku vožnju. Na ram dečijih kolica mogu se montirati sportsko sedište i kolevka za bebu u oba smera vožnje, što je veoma praktično tokom zimskih meseci, jer možete okretati bebu suprotno od pravca duvanja vetra. Skidanje delova je brzo i jednostavno. Veliki točkovi su punjeni gumom i ne mogu se probuštiti. Rotirajući prednji točkovi su prečnika 23cm, a zadnji prečnika 29cm i pogodni su za vožnju po zahtevnim terenima, što je veoma važno kada padne sneg. Prednji točkovi se mogu blokirati, da ne budu rotirajući kako bi pravac bio za ravnu vožnju.

Kolica poseduju i dušek od kokosa debljine 1,5 cm koji se nalazi u kolevci i pruža udobnost vašem detetu. Podešavanje visine naslona u kolevci reguliše se sa spošaljnje strane. Ovaj način je veoma dobar, jer ne uznemiravate bebu ukoliko ona spava. Prostrana tenda štiti od vetra i može se oboriti. Ono što je veoma važno, uz ovaj model kolica dolazi i zimska navlaka posebno za kolevku za bebu i sportsko sedište, kao i kišna kabanica.

3. Kolica za bebe Chipolino Emotion

Kolica za bebe Chipolino Emotion namenjena su bebama od samog rođenja, a ispratiće rast deteta sve do otprilike 3 godine, odnosno težine do 15kg. U 3u1 setu dolazi lagan i stabilan ram kolica, sportsko sedište, nosiljka za novorođenčad i auto sedište. Set je u potpunosti podesiv, brzo i jednostavno će se prilagoditi potrebama vas ili vašeg deteta. Naslon se može oboriti u ležeći položaj kada je beba spremna za dremku. Tenda je od visokokvalitetne eko kože, a nosiljka dolazi sa udobnim dušekom i navlakom za noge. Zimska navlaka je tu da utopli dete tokom hladnih zimskih dana, a torbica je tu za mame i tate, kako bi vam sve neophodne stvari bile na dohvat ruke. Sedište možete da postavite u oba smera kretanja. Ono što predstavlja dodatno olakšanje tokom putovanja je lako i kompaktno sklapanje, i to veličine koja odgovara kabinskom prtljagu, pa ih možete uneti sa sobom na avion. 

4. Dečija sportska kolica 4 Baby Stinger - Light Grey

Dečija sportska kolica 4 Baby Stinger - Light Grey su idealna za roditelje koji i tokom zimskih meseci žele da ostanu aktivni. Kolica su izrađena od visokokvalitetnih materijala, laganog aluminijumskog rama, sa točkovima od pene niske abrazije. Imaju veoma jednostavan sistem preklapanja, a težina kolica je 10kg. Ono što je važno za boravak napolju u zimskim danima sa bebom je prošiveni pokrivač za stopala, koju će vašu bebu dodatno utopliti i ućiniti boravak napolju udobnim i prijatnim. Produžna nadstrešnica je veoma korisna tokom hladnijih i vetrovitih dana, a na njoj se nalazi i prozorčić kroz koji možete da posmatrate bebu i kada je nadstrešnica skroz navučena. Tu je i držač za čaše, pa možete poneti i neki topli napitak koji će vas tokom šetnje ugrejati.

5. Peg Perego kolica za blizance Piroet CITY GREY - DUETTE

Za kraj izdvajamo Peg Perego kolica za blizance Piroet CITY GREY - DUETTEPosebno su dizajnirana da omoguće roditeljima da uživaju u divnom iskustvu podizanja blizanaca ili bliske braće i sestara uz dovoljno udobnosti. Kolica se mogu koristiti od rođenja.Izuzetno su okretna, pa ćete se sa lakoćom kretati, čak i upravljati sa samo jednom rukom. Mekani točkovi sa zadnjim amortizerima i kugličnim ležajevima obezbeđuju agilno upravljanje na svim terenima, što će vam znatno olakšati šetnje tokom zime. Za dvoje dece je neophodno poneti i duplo više stvari i zato je tu prostrana korpa među točkovima kolica. 

Na bazzar-u možete istražiti još mnogo modela dečijih kolica i različitih dezena. Uživajte u roditeljstvu i ne zaboravite da na bazzar-u možete da pronađete sve što vam je potrebno za vaše dete, uz besplatnu dostavu na sve porudžbine.