Oprema za bebe koja je svakom roditelju potrebna

Jedno od najlepših iskustava koje čovek može da doživi jeste roditeljstvo. Ipak, pored svih predivnih stvari koje ova uloga donosi, postoje i određeni izazovi sa kojima se svaki roditelj suočava, nebitno da li je prvo ili treće dete. Ono prvo, i neizbežno što svakoga dočeka, jeste pronalaženje odgovarajuće opreme za vašu bebu. Obzirom da je to proces koji konstantno traje, jer zajedno sa rastom deteta, stižu i potrebe za dodatnu ili novu opremu, potrebno je biti u toku sa svime onim što se smatra nophodnošću. Iako odmah možete da nabrojite mnogo opreme za bebe koja se čini bitnom, mi vam izdvajamo pet najbitnijih stvari bez kojih nijedan roditelj sigurno ne može.

Kolica za bebe

Kada pomislite na opremu za bebe, kolica će vam verovatno biti jedna od prvih asocijacija. Svakako da kolica za bebe trebaju da se nađu među prvim mestima na listi prioriteta. Postoje različite vrste i tipovi, koji imaju razne primene poput sportskih kolica za bebe, kišobran kolica itd. Naša preporuka su definitivno Jané Muum 3u1 kolica, koja, pored svojih raznovrsnih funkcija, imaju inovativan dizajn i mogu da se koriste u različite svrhe. Mogu da se koriste kao kolevka, buster sedište za auto, a ukoliko padne kiša, ne brinite se, jer sadrže i zaštitu za istu. Može se reći da bi vam ova kolica dosta olakšala svakodnevnicu sa vašom bebom.

Autosedišta za bebe

Iako se autosedište podrazumeva uz prethodno pomenuta 3u1 kolica, trebalo bi razmotriti i posedovanje jednog dodatnog koje će uvek biti u kolima. Pored zakonske obaveze za posedovanje autosedišta za bebe, što vam je verovatno u drugom planu, ovde se direktno radi o bezbednosti vašeg deteta tokom same vožnje. Svaka beba i malo dete bi trebali bezbedno i udobno da sede u svom namenskom sedištu dok su automobilu, a igranje i držanje u naručju može da sačeka nakon vožnje. Naša preporuka za autosedište jeste 4BabyAuto, koje se prilagođava i podešava za svu decu od 9 do 36 kilograma, što znači da ga vaše dete može koristiti mnogo duže tokom svog odrastanja nego neko uobičajeno sedište za bebe.

Cucla

Iako na prvi pogled deluje kao nešto što ne bi trebalo da bude na spisku vaših prioriteta, odabir prave cucle za vašu bebu je itekako bitan. Kod beba, navika je veoma jaka i čudna stvar, do te mere da se deca vezuju za određene cucle, određenih proizvođača. Kvalitetnije opcije se, kao kod ostale opreme, podrazumevaju i za cucle, pa je upravo zbog toga za očekivati prepreke i probleme ukoliko naprasno odlučite da promenite istu. Naša preporuka kvalitetne cucle je Suavinex Varalica Ana , koja predstavlja savršeno oponašanje sisanja majčinog mleka i propraćena je inovativnim i kreativnim detaljima što je čine idealnim za korišćenje noću.

Podloge za igru

Prema mnogim naučnim istraživanjima deca najviše razvijaju svoje motoričke sposobnosti tokom prve dve godine života. Upravo zbog toga je potrebno, kroz stimulisanje kretanja, igre, kreativnosti i mašte, omogućiti detetu pravilan rast i razvoj. Pored razvoja bebe, uvek razmišljamo i o bezbednosti. Usled mogućih povreda, ne možemo dozvoliti da beba tek tako "luta" i puzi bilo gde. Poligoni služe kao najbolja opcija za ovakav vid aktivnosti, a naša preporuka su Lionelo i Kinderkraft podloge za igru. Ovakav tip podloge nudi veliku interaktivnost i na taj način stimuliše motoričke i kognitivne centre u mozgu deteta, omogućavajući mu adekvatan i pravilan razvoj.

Vrteške za krevetac

Poput iznad pomenutih podloga, za pravilan rast i razvoj deteta zadužene su i vrteške za krevetac. Pored zagarantovane zabave, glavna funkcija vrteške jeste da pomogne bebi da lakše zaspi, pa samim tim i vama. Međutim, ovaj tip igračke može itekako pospešiti bebine kognitivne procese. Kvalitetna vrteška će sigurno dosta učestvovati u izazovima oko uspavljivanja, a u isto vreme pospešivati kreativnost vašeg deteta. Naša preporuka je Done by Deer Sea Friend muzička vrteška, gde vaša beba ima mogućnost da uživa uz zvuke Mocartovih uspavanki.

I još po nešto...

Pored svega navedenog, moramo izdvojiti još neke proizvode koji će vam sigurno biti od velike pomoći. Dobra flašica je neizbežna kada je u pitanju oprema za bebe. Poput cucle, moć navike bebe može igrati veliku ulogu pri odabiru iste. Ukoliko tražite kvalitetne flašice, naša preporuka su BabyOno. Zatim, kako biste vašoj bebi oezbedili lakši, lepši i brži san, potrebna je udobna kolevka. Jedan od favorita roditelja je Lionelo Timon kolevka, koja, sa svojim dodacima, predstavlja rešenje u celokupnom procesu uspavljivanja. Tokom igre, pored podloge, bilo bi dobro da beba ima dodatnu opremu za igranje. Idealna kombinacija je povezati razonodu sa razvijanjem "vijuga" vaše bebe, a u tome će vam od velike pomoći sigurno biti BabyOno edukativna zvečka.

Sumirajući sve navedeno, jasno vam je da morate biti dobro opremljeni kako bi vaša beba imala ugodan i kvalitetan rast i razvoj tokom svojih prvih godina života. Počevši sa kolicima, kao primarnim prevoznim sredstvom za vašu bebu, do raznih pomagala poput autosedišta koja su zadužena za bezbednost. Dalje, iako se čine kao sitnice, cucle i flašice moraju biti tretirane sa posebnom pažnjom pri njihovom odabiru, a pored toga morate imati u vidu i dečiji razvoj, kako kognitivnih, tako i motoričkih sposobnosti, gde u pomoć pristižu vrteške i podloge za igru. Takođe, ove stvari će vama dosta pomoći pri uspavljivanju deteta i pronalaženju razonode za njega.

Postavljanjem prioriteta prilikom odabira neophodnosti, umnogome olakšava vašu ulogu roditelja, a sa druge strane čini odrastanje vaše bebe srećnijim. Posedovanjem odgovarajuće opreme za bebe omogućavate sebi da na pravi način odgovorite na sve prepreke i novonastale probleme roditeljstva.