Kolica za bebe

Dolazak vaše bebe donosi mnogo radosti, ali i potrebu za brojnim slatkim pripremama i kupovinom bebi opreme, među kojima je izbor pravih kolica za bebe jedan od ključnih zadataka svakog roditelja. Kolica nisu samo sredstvo prevoza za vašeg malog anđela, već i osnovno sredstvo koje olakšava svakodnevne aktivnosti, šetnje i putovanja.

Izdvojeni brendovi kolica za bebe i malu decu

566 proizvoda u kategoriji Kolica za bebe

566 proizvoda

Kolica za bebe 1u1, 2u1 i 3u1?

Podela kolica za bebe na modele 3u1, dečija kolica 2u1 i 1u1 vrlo lako može da vas zbuni, pogotovo ako ste novopečeni roditelji i tek ulazite u svet opreme za bebe. Za sve roditelje koji su u potrazi za idealnim kolicima pripremili smo vodič koji će vam olakšati kupovinu ovog neophodnog prevoznog sredstva za vaše mališane.

Kolica za bebe 3u1 - najpopularniji izbor

Kupovina kolica za bebe 3u1 godinama unazad se pokazala kao izuzetno praktično rešenje. Razlog leži u tome što ovaj komplet kolica sadrži tri ključna elementa koja prate razvoj deteta od rođenja do toddler faze, tačnije do treće godine života. Osnovni elementi uključuju bebi nosiljku, popularnog naziva "jaje za bebe", koja se koristi kao autosedište za novorođenče, kao i sportsko sedište za stariju decu.

Nosiljka za bebe/korpa za novorođenče 0-6 meseci služi kao prenosivi krevetac i omogućava bebi da leži ravno, što je izuzetno važno za pravilan razvoj kičme i disajnih puteva. Nosiljka se lako odvaja od kolica, te se može koristiti kao zaseban ležaj. Auto sedište (jaje za vožnju) grupe 0+ (do 13 kg) dizajnirano je za siguran transport bebe u automobilu. Opremljeno je sa naprednim sigurnosnim funkcijama i prilagođava se rastu bebe, čineći ga idealnim za prevoz bebe iz porodilišta. Jaje za bebe često služi i kao nosiljka za bebe iz porodilišta. 

Sportsko sedište predviđeno je za upotrebu od trenutka kada beba počne samostalno da sedi, obično od 6. meseca, pa sve do 3-4 godine starosti. Sedište se može podesiti u više položaja, uključujući potpuno ležeći za dremež i uspravne pozicije za aktivno posmatranje okoline. Može biti okrenuto kako ka roditelju, tako i prema svetu.

Nosiljka za bebe, košara za novorođenče služi kao prenosivi krevetac, omogućava bebi da leži ravno, što je poželjno zbog razvoja kičme i disajnih puteva, nosiljka može da se odvoji od kolica i koristi se kao zaseban ležaj.

Kinderkraft kolica, multifunkcionalna kolica za bebe 3u1, poznata su po svojoj "XMOOV" liniji, predstavljaju sinonim za modernost, fleksibilnost i visok stepen prilagodljivosti. Osim toga ova kolica za bebe imaju izdržljive točkove, jednostavne mehanizme za sklapanje i pružaju maksimalnu udobnost i praktičnost kako za decu tako i za roditelje. Mogućnost u 2 smera vožnje.

Kolica za bebe 2u1 

Kolica za decu 2u1 uključuju nosiljku za bebe (košara za novorođenče) i sportsko sedište.

Nosiljka za bebe u setovima kolica za bebe 2u1 multifunkcionalna je i može služiti ne samo kao krevetac već i za samostalno nošenje, dok je sportsko sedište dizajnirano za decu stariju od 6 meseci koja mogu samostalno da sede. Glavni nedostatak ovakvih kolica jeste što se autosedište mora kupiti odvojeno.

Međutim, uz kolica obično dolazi i praktična torba ili ruksak namenjen roditeljima, koji se može lako okačiti na kolica ili nositi preko ramena, kao i zimske navlake za sportski deo sedišta, što ih čini kompletnim rešenjem za potrebe porodice u pokretu.

Istražite ponudu poljskog brenda Tutek poznati su po izdržljivosti, a recenzije roditelja na ova kolica su i više nego pozitivna. Ova kolica garantuju pre svega udobnost za bebu što je najbitnije potom imaju jednostavan mehanizam sklapanja i rasklapanja. a i dizajn ne zaostaje za konkurencijom. U ponudi pronađite univerzalne sive, zlatne , srebrene ili tamnoplave boje koje dominiraju. Brend KUNERT, takođenudi kolica poznata po visokom kvalitetu izrade i modernog dizajna, često dolazi sa bogatim setom dodatne opreme koji uključuje kišne navlake, torbe za pelene, i tople prekrivače zbog čega su pogodna za različite vremenske uslove i situacije.

Kolica za bebe 1u1

Osnovni model kolica za bebe 1u1 nema popratne elemente kao što su nosiljka i jaje za bebe. Ova kolica su jednostavna za upotrebu, praktična i često ih nazivaju sportska kolica jer su namenjena za decu do 4 godine dok dete ne preraste potrebu za kolicima.

Kolica su praktična, idealna za duge šetnje, po parku, ili dok obavljate kupovinu, ima sigurne točkiće s kojima je lako manevrisati dok ste u žurbi. Lako rukovanje i sklapanje, lagane konstrukcije, i cenovna pristupačnost su glavni faktori koje roditelja ubede da su ova kolica najbolja. Praktična su za urbanu sredinu i roditelje koji su stalno u pokretu zajedno sa detetom.

Kolica za bebe 1u1 su izuzetno praktična i idealna za duge šetnje kroz park ili dok obavljate kupovinu, jer imaju sigurne točkiće koji omogućavaju lako manevrisanje čak i kada ste u žurbi. Jednostavno rukovanje i sklapanje, lagana konstrukcija, te cenovna pristupačnost ključni su faktori koji roditelje ubede da su ova kolica najbolji izbor. Posebno su praktična za urbanu sredinu i roditelje koji su stalno u pokretu sa svojim detetom, pružajući lakoću i komfor kako za roditelje, tako i za decu u svakodnevnim aktivnostima.

Kišobran kolica za bebe: Jednopotezno sklapanje

Ukoliko ste mislili da su inovacije u proizvodnji kolica za bebe stale, onda sigurno niste upoznati sa modelom popularno zvanim kišobran kolica za bebe. Tajna ovih kolica za bebe leži u njihovoj kompaktnosti i lakoći sklapanja, koje kada se sklope, podsećaju na kišobran. S laganom strukturom, težinom obično između 5 i 7 kilograma, pokazuju se kao izuzetno praktična za putovanja i korišćenje u gradskom prevozu. Roditelji obično prelaze na kišobran kolica kada dete preraste prve kolica namenjene bebama, tražeći tako veću praktičnost u svakodnevnim aktivnostima.

Dečija kolica za blizance

Ako ste srećni roditelji blizanaca, neizbežna kupovina kolica za blizance zahteva pažljiv odabir tipa sedišta - da li preferirate da vaši mališani sede jedno pored drugog, u tzv. side-by-side konfiguraciji, ili biste želeli model gde je jedno dete ispred drugog, poznat kao tandem. Tandem modeli su često lakši za manevrisanje kroz uske prolaze, dok side-by-side pruža blizancima mogućnost da budu u neposrednoj blizini jedno drugog. Pored ovih, postoje i konvertibilna kolica za blizance, dizajnirana da se prilagode rastu i razvoju dece, nudeći fleksibilnost i dugotrajnu upotrebu kako vaši mališani rastu.

Dečija sportska kolica za bebe: Za nezaboravna putovanja i avanture vaših mališana

Tajna i popularnost dečijih sportskih kolica za bebe leži u tome da su vrlo izdržljiva tokom dugih šetnji i putovanja, posebno na različitim i neravnom terenima. Ova kolica su poznata po svojoj praktičnosti i funkcijama kao što je podesivost sedišta u različite položaje uključujući i potpuno ležeći položaj.

Sportski modeli kolica za bebe imaju velike točkove i odličnu amortizaciju koji s velikom lakoćom prelaze preko različitih površina bez uznemiravanja deteta. Osim toga velika ispod kolica nalazi se velika korpa za dečije stvari kao mini gepek u kojem može da se odloži dosta dečijih stvari ili torba.

Veliki točkovi kod sportskih kolica za bebe pružaju vrhunsku udobnost a  osim toga sportska kolica za bebe imaju veliku korpu za skladištenje kao i krov sa UV zaštitom, dodatne navlake za kišu i vetar što ih čini, idealnim izborom za putovanja i bilo koje vremenske neprilike koje vas mogu zadesiti tokom dužeg putovanja i avanturama na kojima prisustvuju vaša deca. Bez obzira na vremenske neprilike možete biti sigurni da su vaša deca zaštićena i udobno smještena. Sportska kolica za bebe su idealna za aktivne roditelje koje žele svojim mališanima da pruže udobnost i sigurnost gde god se nalazili.

Opšte karakteristike kolica za bebe i održavanje

Kada biraju kolica za svoje dete, roditelji posebnu pažnju poklanjaju karakteristikama koje doprinose praktičnosti i udobnosti u svakodnevnoj upotrebi.

Podesive ručke na kolima koje se prilagođavaju visini roditelja, prostrana korpa ispod kolica za odlaganje bebi potrepština, igračaka i bebi torbe su neophodne za lakoću korišćenja. Dodatno, zaštitni krov, sigurnosni pojasevi, mehanizmi za kočenje, i amortizeri pružaju sigurnost i komfor tokom vožnje.

Klik sistem rasklapanja kolica, mekana podloga za sedište, pet položaja naslona, i oslonac za nogice su detalji koji se ne smeju zanemariti, jer svaka od ovih karakteristika čini kolica prilagođenijim potrebama deteta i roditelja, omogućavajući im da uživaju u zajedničkim trenucima bez nepotrebnih prepreka. Uz bilo koji model kolica za bebe vožnju kolica možete učiniti zanimljivijom ukoliko deci postavite neku od igrački za kolica koja će ih okupirati dok istovremeno uživaju u vožnji.

Roditelji teže da osiguraju uredno održavanje i visok nivo higijene presvlaka za kolica, što je ključno za zdravlje i udobnost njihovog deteta. Pre bilo kakvog pranja u veš mašini, potrebno je pažljivo pročitati uputstvo proizvođača, koje detaljno savetuje na koju temperaturu je dozvoljeno prati navlake za kolica. U slučaju osetljivijih materijala, preporučuje se pranje rukom u mlakoj vodi kao sigurnija opcija.

Važno je izabrati blage metode čišćenja kako bi se maksimalno produžio vek trajanja navlaka, a samim tim i kolica, čime se roditeljima omogućava da bez brige posvete pažnju čistoći i održavanju, garantujući sigurno okruženje za svoje mališane.

Korpe za kolica za bebe: Prenosivi krevetac

Ukoliko ste u potrazi za korpom za kolica za bebe tačnije nosiljkom koja se uzima nezavisno od kolica za bebe imajte na umu da su one obično namenjene deci od rođenja pa do maksimalno 9 kilograma. Ove korpe se s lakoćom mogu pričvrstiti na okvir kolica uz pomoć adaptera, služeći kao prenosivi krevetac. Kupovinom odvojene korpe za bebe roditelji mogu koristiti postojeća kolica za novorođenče, pružajući fleksibilnost da se korpa koristi nezavisno ili kao deo sistema kolica sa adapterima.

Oprema za kolica za bebe: Sve za kolica za bebe na jednom mestu

Oprema za kolica za bebe podrazumeva širok niz dodataka koje mogu unaprediti i poboljšati udobnost vožnje. Za očuvanje dečije osetljive kože od štetnih UV zraka zaštita od sunca u vidu suncobrana za kolica je must have proizvod, dok mrežica za insekte štiti bebe od komaraca i drugih insekata kako bi beba imala miran san u kolicima na otvorenom.

Tokom kišne sezone, kišni prekrivači za kolica obezbeđuju vrhunsku zaštitu i suvoću unutar kolica. Navlaka za auto sedište štiti sedište od prljanja a ujedno pruža i dodatni sloj udobnosti za bebu. Adapteri za sedišta su omogućavaju da se auto sedišta lako pričvrste na osnovu kolica. U ponudi ne propustite i konstrukcije i sedala za kolica za bebe.