Hranilice za bebe

Prelazak vaše bebe na čvrstu hranu predstavlja važan korak na razvojnom putu i priliku da se uvede zdrav odnos prema obrocima od najranijih dana. Da biste ovaj period učinili što prijatnijim i uspostavili temelje zdravog rituala hranjenja, važno je izabrati pravu hranilicu koja će osigurati udobnost vašem detetu i olakšati uključivanje u porodične obroke, čak i ako još uvek ne sedi za stolom.


162 proizvoda u kategoriji Hranilice za bebe

162 proizvoda

Konstrukcija hranilica za bebe

Svaki roditelj želi da njihovo dete bude bezbedno i sigurno tokom hranjenja, bez rizika od padova, povreda ili ispada iz hranilice. Zato kompozicija i dizajn hranilice moraju pružiti roditeljima osećaj sigurnosti, a istovremeno garantovati udobnost detetu. Takođe, važni su jednostavnost korišćenja i praktičnost hranilice, kako bi svakodnevna upotreba bila što lakša i prijatnija.

Hranilica za bebe dizajnirana je s naglaskom na stabilnost i sigurnost, imajući čvrstu osnovu koja se sigurno oslanja na pod i sprečava svako neželjeno pomeranje. Osnova hranilice, bilo da je reč o široko postavljenim nogarima ili hranilicama s točkićima koje se mogu zakočiti za lakše premještanje, garantuju stabilnost i podršku. I ono što je još bitnije je to da se visina hranilice može prilagođavati shodno rastu vašeg deteta, što znači da je hranilica dugoročna investicija za vaše dete.

Kada je beba u ispravnom položaju s odgovarajućom podrškom za noge, leđa i glavu, rizik od gušenja znatno se smanjuje jer hrana lakše prolazi kroz probavni trakt. Osim toga, uspravan položaj s blagim nagibom prema napred olakšava probavu i smanjuje mogućnost refluksa, pružajući bebi veću udobnost tokom i nakon obroka.

Sedište hranilice predstavlja je centralni deo hranilice. Potrebno je da sedište detetu pruži maksimalnu udobnost, da podstiče pravilno držanje deteta i što je najbitnije da omogući detetu da sedi mirno duže vreme. Zbog toga je sedište hranilice obloženo penom koja se prilagođava obliku tela. Dete će zavoleti hranilicu čak i kada nije vreme za ručak jer vaše dete se vrlo lako može zaigrati u hranilici uz omiljene igračke. Podesivost sedišta po visini i dubini omogućava prilagođavanje prema detetovim fizičkim karakteristikama, podržavajući pravilno držanje i smanjujući rizik od neudobnosti.

Tacna na hranilici je napravljena tako da je odrasli mogu pomerati i skidati. Obično ima više pregrada na kojima je moguće deci pripremiti više vrsta hrane što im samostalno hranjenje može učiniti dosta zanimljivijim. Takođe na tacni je moguće postaviti dečiji pribor za jelo koji uključuje dečije čaše, tanjire i posudice. 

Lakoća čišćenja hranilica za bebe je ključna za održavanje higijene. Hranilice za bebe tačnije sedišta su uglavnom napravljena od materijala koji su otporni na mrlje i imaju odvojive komponetnte kao što je navlaka za sedište koja se vrlo lako pere u veš mašini dok tacna na hranilici koja se odvaja može bez problema da se pere u mašini za pranje sudova.

Važno je istaći da hranilica dolazi sa sigurnosnim pojasevima za maksimalnu sigurnost, čime se eliminiše opasnost da dete ispadne ili se sklizne. Pojasevi se mogu prilagoditi kako bi savršeno pristajali, držeći dete sigurno na mestu.

Zahvaljujući naslonu za noge, hranilica nudi dodatnu podršku i udobnost, doprinoseći prijatnijem sedenju deteta.

Sa svojim visokim stočićem i pouzdanim sigurnosnim karakteristikama, hranilica se ističe kao ključan element u podršci detetovom razvoju, olakšavajući i čineći svaki obrok bezbednijim i ugodnijim.

Roditelji budite bez brige: Materijali hranilica za bebe

Sigurnost dece prilikom hranjenja je na prvom mestu i proizvođači hranilica za bebe se trude da obezbede izradu hranilica od vrhunskih materijala koje ulevaju roditeljima sigurnost. S tim u vezi, posebna pažnja se posvećuje odabiru materijala od kojih se izrađuju hranilice.

Plastične hranilice su popularan izbor zbog svoje praktičnosti. Ove hranilice su čvrste i dugotrajne. Drvene hranilice pružaju klasičan izgled i toplinu koja se uklapa u mnoge domove. Drvo kao prirodan i trajan materijal predstavlja čvrstu osnovu za sigurno sedenje. Većina modernih hranilica koristi kombinaciju materijala poput kombinacije metalna konstrukcija osnove i plastične tacne. Sedišta su izrađena od mekanih materijala. Važno je napomenuti da su materijali od kojih su napravljene hranilice bez štetnih hemikalija i oštrih ivica koje bi mogle predstavljati rizik za dete.

Vrste hranilica za bebe

Pronađite za vašu bebu najbolju sedalicu koja je prakitčna i jednostavna i sa kojom će svaki obrok detetu izazvati radost i osmeh na lice. Izaberite klasične hranilice, jednostavne koje nudi brend Lorelli po pristupačnim cenama. Ukoliko ste porodica koja je često na putu razmislite o prenosivim hranilicama koje se vrlo lako mogu sklopiti do male veličine i lako se odlažu u gepeku vašeg auta zauzimajući minimalno prostora.

Ukoliko želite da uštedite na prostoru u vašem stanu izaberite sklopive hranilice koje se lako sklapaju i rasklapaju istražite ponudu brenda Kindercraft. Odličan izbor su i hranilice za bebe koje se prilagođavaju dečijem rastu i vremenom postaje stolica za starije dete. Ukoliko se odlučite za hranilicu koju je moguće postaviti na stolicu izaberite CHICCO hranilicu namenjenu za male bebe od rođenja, pa do uzrasta do 36 meseci, do maksimalne težine 15kg. Ova multipraktična hranilica može da posluži do 12 meseci kao hranilica a od 12 meseci do treće godine kao stoličica.

Pronađite idealnu hranilicu za vaše dete

Birajte za vašu bebu, samo najsigurnije hranilice za bebe s udobnim sedištem koje su istovremeno praktične i jednostavne za održavanje. Proizvođači opreme za bebe poput Peg Perego i Chicco nude najbolje modele hranilica koji prate bebu od najranijih dana.

Početne hranilice za bebe

U periodu između 4. i 7. meseca, bebe počinju da pokazuju sposobnost samostalnog sedenja uz minimalnu podršku, što je idealno vreme za prelazak na prvu hranilicu. Peg Perego nudi inovativno rešenje hranilice na točkiće, koja se od rođenja deteta do prvih 6 meseci može koristiti kao ležaljka. U tom periodu, sedište se spušta u najnižu poziciju, a naslon se obara, pružajući bebi potrebnu podršku i udobnost. Od 6. meseca, kada dete počinje da samostalno sedi, hranilica se transformiše i prilagođava potrebama aktivnog obroka, zahvaljujući svom anatomski oblikovanom sedištu.

Hranilice koje se prilagođavaju rastu deteta

Za decu od 6 meseci do 3+ godina i težine do 25kg, postoje hranilice sa podesivim sedištima, naslonima za noge i visinama. Ove hranilice pružaju dugoročnu upotrebu, prilagođavajući se rastu deteta. CHICCO, kao vodeći brend na svetskom tržištu proizvoda za decu, nudi modele koji se odlikuju višestrukim položajima naslona i visinom koja se može podešavati u 8 različitih nivoa. Takve hranilice pružaju maksimalnu fleksibilnost i prilagođenost, sa tacnama koje su pogodne za pranje u mašini za suđe, olakšavajući održavanje čistoće.

Stolica za hranjenje bebe: Prednosti

Osim što su dizajnirane da budu sigurne i stabilne i pre svega udobne stolica za hranjenje bebe podstiče razvoj i samostalno hranjenje deteta još od malih nogu dete se na taj način uključuje u porodične obroke na istoj visini s ostalim ukućanima čime se podstiče razvoj socijalnih veština.

Kada dete počne samostalno da jede, to ne samo da jača osećaj pripadnosti porodici tokom zajedničkih obroka, već i uči dete važnosti rituala kao što su ručak ili doručak. Postavljanje deteta u hranilicu postaje signal da je vreme za obrok, čime se kod deteta razvija rutina i očekivanje vezano za hranjenje.

Stolice za hranjenje su osmišljene tako da podržavaju ovaj proces učenja, nudeći praktične karakteristike koje olakšavaju svakodnevnu upotrebu. Površine hranilica su napravljene od materijala koji se lako čiste, što je ključno s obzirom na neizbežno prosipanje i fleke koje prate učenje deteta da jede samostalno. Održavanje čistoće je jednostavno, čime se osigurava higijensko okruženje za svaki obrok.

Podešavanje visine stolice da odgovara visini stola omogućava detetu da bude na istoj ravni sa ostalim članovima porodice, podstičući interakciju i uključivanje u porodične razgovore tokom obroka. Ova prilagodljivost takođe znači da hranilica može rasti sa detetom, pružajući mu udobno i sigurno mesto za jelo kroz različite faze rasta.

U suštini, hranilice za bebu igraju važnu ulogu u razvoju zdravih navika hranjenja, omogućavajući detetu da učestvuje u porodičnim obrocima i uči o važnosti zajedničkog vremena za stolom još od prvih dana.