Baštenski alat

Poboljšajte održavanje vaše bašte i vrtlarstvo uz baštenski alat, od lopatica do grabulja.

Preuredite vašu baštu iz snova, bilo da posedujete veliko prostrano dvorište pored kuće ili želite da na vikendici kreirate vašu mini oazu i vrt iz mašte. Zaronite u široku ponudu Bazzar.rs baštenskog alata i otkrijte sve što vam je potrebno za realizaciju vaše idealne bašte. Pronađite sve šta vam treba - od ručnog alata za baštu, preko sekira i sekira za cepanje drva, do lopata i grabulja za lišće pa sve do traktorskih kosačica.

1579 proizvoda u kategoriji Baštenski alat

1.579 proizvoda

Ručni baštenski alat: Nezamenjivi alati

Nakon zimske pauze, priroda se ponovo budi, a sa njom i naša želja da uredimo vrt prema sopstvenim željama. Proleće predstavlja idealan period za započinjanje radova u bašti. Topliji dani i sve duži periodi dnevnog svetla pružaju obilje vremena za rad na otvorenom, dok priroda nudi savršene uslove za rast i razvoj biljaka. Šta vam sve treba od ručnog baštenskog alata?

Ručne baštenske testere su savršen izbor za detaljno obrezivanje i formiranje oblika grana, i sekiresu nezaobilazne kada je reč o odstranjivanju debljih grana ili cepanju drveta Ovi alati igraju centralnu ulogu u održavanju zdravlja i lepote vaše bašte.

Tu su i baštenske makaze, koje su nezamenjive za fini rad na biljkama, omogućavajući brzo i precizno rezanje. Lopate i grabulje su esencijalni za obradu zemljišta, sađenje i čišćenje otpalog lišća, pružajući temelj za zdrav rast biljaka. Kramp je moćan alat za razbijanje tvrde zemlje i kamenja, dok lopate za sneg olakšavaju čišćenje puteva i prilaza tokom zimskih meseci. Motike su idealne za precizno uklanjanje korova i obradu zemljišta oko biljaka.

Pronađite kosilice i trimere: Za svaku baštu

Bez obzira na veličinu vaše bašte, izbor prave kosilice i trimera ključan je za održavanje urednog travnjaka.

Ručne kosilice, poznate i kao cilindrične ili mehaničke, funkcionišu na jednostavnom principu bez električne energije, pokrećući se snagom korisnika. One seku travu vrlo precizno zahvaljujući rotirajućem cilindru sa oštricama koji se okreće dok korisnik gura kosilicu napred, ostavljajući iza sebe uredno pokošenu površinu. Za one koji preferiraju mobilnost, akumulatorske kosilice nude slobodu kretanja bez kablova i idealne su za srednje velike bašte. Opremljene su baterijama koje se mogu ponovo puniti, obezbeđujući lako i efikasno košenje bez potrebe za električnim kablom. Puni se pomoću punjača koji se priključuje na standardnu električnu utičnicu, a moderne kosilice često imaju brze punjače za efikasno punjenje. A ako vam je potrebna konstantna snaga, električne kosilice povezuju se direktno na struju i mogu kositi srednje velike bašte bez upotrebe goriva. Motorne kosilice i traktorske kosilice su idealne za velike površine zahvaljujući visokoj snazi i autonomiji, pružajući udobnost i smanjenje fizičkog napora zahvaljujući mogućnosti sedenja tokom košenja.

Kosilice dolaze sa različitim funkcijama poput košenja, sakupljanja trave, izbacivanja sa strane ili malčiranja, gde se otkošena trava fino usitnjava i raspoređuje po travnjaku, čime se poboljšava plodnost tla. Oprema i delovi za kosilice, uključujući noževe za košenje, filtere za vazduh i ulje, ključni su za održavanje i produžetak životnog veka kosilica, osiguravajući njihov optimalan i siguran rad.

Za detaljno oblikovanje ivica i teško dostupnih mesta, trimeri za travu su neophodni. Električni trimeri su savršeni za manje bašte zbog jednostavnosti upotrebe, dok akumulatorski trimeri pružaju slobodu kretanja bez kablova, a motorni trimeri nude snagu potrebnu za veće površine ili zahtevnije uslove košenja.

Sa pravim izborom kosilice i trimera, vaša bašta će biti zdrava i estetski privlačna, pružajući vam užitak u urednom i lepo uređenom zelenom prostoru.

Prozračivači trave i makaze za živu ogradu

Prozračivači trave i makaze za živu ogradu su neophodni alati za svaku zdravu baštu. Prozračivači trave, takođe poznati kao vertikuleri, igraju ključnu ulogu u održavanju vitalnosti trave, omogućavajući efikasniji pristup vazduha, vode i hranljivih materija korenju trave. S druge strane, makaze za živu ogradu i grane, dostupne u različitim izvedbama, omogućavaju precizno oblikovanje i održavanje vaših zelenih površina. Akumulatorske makaze nude slobodu kretanja bez ograničenja kablom, motorne makaze obezbeđuju visoku snagu i izdržljivost za zahtevnije zadatke, dok električne makaze pružaju praktičnost i lakoću upotrebe za redovno održavanje.

Za veće površine trave ili one sa specifičnim izazovima, trimeri za travu dolaze kao idealno rešenje. Opremljeni sa različitim nastavcima, trimeri omogućavaju efikasno košenje oko objekata poput saksija i drugih prepreka, dok su motorni trimeri posebno korisni za čišćenje zapuštenih travnjaka. Trimeri su takođe izuzetno efikasni na mestima sa većim nagibom ili tamo gde je trava previše narasla.

Alati za čišćenje i održavanje 

Za očuvanje zdravlja, urednosti i estetske privlačnosti vašeg zelenog prostora tokom cijele godine, alati za čišćenje i održavanje su nezaobilazni.

Lančane testere su esencijalni alati za rezanje debljih grana i drveća, dostupne u akumulatorskim, električnim, i motornim verzijama, prilagođene različitim potrebama i okruženjima. Duvači i usisivači lišća znatno olakšavaju redovno čišćenje bašte, dok alati poput motokultivatora, kopačica i freza pružaju podršku u efikasnoj obradi zemljišta. Za upravljanje biljnim otpadom, seckalice i drobilice za grane su idealno rešenje, pretvarajući ga u korisni mulj ili kompost. Perači pod pritiskom su neophodni za čišćenje vanjskih površina, poput staza i terasa, dok bušači zemlje omogućavaju lako postavljanje stubova ili sadnju većih biljaka.

Kada je reč o navodnjavanju, širok spektar opreme omogućava da svaka biljka dobije potrebnu količinu vode. To uključuje creva za vodu, baštenske prskalice, priključke i sisteme za navodnjavanje, koji zajedno omogućavaju efikasno i ciljano navodnjavanje. Leđne i ručne prskalice su izuzetno korisne za primenu pesticida i herbicida, obezbeđujući zaštitu biljaka od štetočina i bolesti. Pumpe, uključujući potapajuće, hidrofore, baštenske i motorne pumpe, su ključne za osiguranje kontinuiranog snabdevanja vodom.

Uz ovu obimnu paletu alata i opreme, održavanje vaše bašte postaje jednostavnije i efikasnije. Izborom pravih alata ne samo da ćete olakšati redovne zadatke održavanja, već ćete i doprineti zdravlju, urednosti i lepoti vašeg baštenskog prostora.