Šifra proizvoda: D65MD35
2.990,00 RSD
U cenu je uračunat PDV
- Sa berberinom, gorkom dinjom, gimnemom, cimetom, R-alfa lipoičnom kiselinom i hrom pikolinatom
- Sredstva za uklanjanje glukoze koja pomažu telu da efikasnije apsorbuje ugljene hidrate i usmerava ih ka formiranju glikogena u mišićima i jetri
- Održava normalan nivo glukoze u krvi
- Pomaže metabolizam ugljenih hidrata
- Pomaže u kontroli gladi
Dobro je poznato da dijete koje karakteriše produženi višak ugljenih hidrata mogu olakšati smanjenu osetljivost na insulin, što dovodi do sistemske upale i tendencije akumulacije telesne masti. Konstantno visoki nivoi insulina (hiperinsulinemija) mogu izazvati promene u sposobnosti tela da koristi ugljene hidrate, kao i u njihovom metabolizmu u mišićnim ćelijama, što dovodi do viška neiskorišćene cirkulišuće glukoze, koja će se pretvoriti u trigliceride kroz proces poznat kao „de-novo lipogeneza“. '. Proizvedeni trigliceridi će se tada deponovati u masnom tkivu, podstičući na taj način abnormalno metaboličko stanje koje je očigledno štetno za postizanje i sportskih i opštih zdravstvenih ciljeva.
Svi sportisti treba da održavaju ispravnu raspodelu hranljivih materija, odnosno efikasnu distribuciju makronutrijenata, stoga je obezbeđivanje dobre insulinske osetljivosti kroz trening, ishranu i suplemente od suštinskog značaja za poboljšanje upravljanja ugljenim hidratima u mišićnim ćelijama, favorizujući njihovo korišćenje za proizvodnju glikogena i posledično optimizovanje performansi i oporavak.
Elementi koji doprinose jačini delovanja Insulomin-R su lipoična kiselina, ekstrakt berberisa (Berberine), ekstrakt gorke dinje (Momordicin®), ekstrakt Gimnema Silvestre, cimet i hrom pikolinat. Ova mešavina sinergističkih aktivnih sastojaka pojačava prirodno delovanje insulina, čime se favorizuje veći protok glukoze do mišićnih ćelija, što smanjuje verovatnoću da se ovaj šećer pretvori i uskladišti u masnom tkivu.
je molekul rastvorljiv u mastima koji je u izobilju prisutan u mitohondrijama, a njena upotreba se preporučuje za lečenje hiperglikemije kao i za žene sa sindromom policističnih jajnika** (PCOS). Predlaže se kao NEfarmakološko rešenje u slučajevima pred-dijabetesa u cilju normalizacije nivoa glukoze u krvi, a njegova efikasnost je dokazana u mnogim naučnim studijama koje pružaju opsežne dokaze o njegovim prednostima.
dobijen iz ekstrakta berberisa, je moćan alkaloid koji se preporučuje onima koji pate od insulinske rezistencije i za kontrolu glikemije. Deluje tako što aktivira AMPK (Adenozin monofosfat aktiviranu protein kinazu), ključni enzim za ćelijski energetski metabolizam. Glavni efekti aktivacije AMPK su stimulacija hepatične oksidacije masnih kiselina, ketogeneza, usporavanje lipogeneze (formiranje masti) i inhibicija sinteze holesterola i triglicerida. Ovaj enzim takođe stimuliše uzimanje glukoze u mišićima i modulira lučenje insulina beta ćelijama pankreasa. Upotreba berberina stoga omogućava bolje korišćenje ugljenih hidrata u mišićnim ćelijama, čime se podržava sinteza glikogena i oporavak.
snažan efekat osetljivosti na insulin i stoga je korisna za poboljšanje problema sa insulinskom rezistencijom (nastalih usled produženog unosa visokog šećera, menstruacije ili produžene hiperglikemije). Postoji naučni konsenzus da je gorka dinja jedna od najperspektivnijih biljaka za prirodno lečenje dijabetesa: može da stimuliše lučenje insulina (kroz složene mehanizme delovanja koji uključuju aktivaciju AMPK i inhibiciju PTP1B, koji obično inaktivira insulinski receptor), i povećava ekspresiju membranskog transportera glukoze GLUT-4.
je takođe zanimljiv zbog svog doprinosa kontroli težine: njeni listovi su bogati polifenolima i triterpenskim glikozidima (kao što su gurmarin i Gimnemic Acid A1), supstancama koje deluju vezivanjem za receptore ukusa na jeziku. (gurmarin), čime se ublažava percepcija slatkog ukusa i smanjuje žudnja za slatkom hranom, a takođe i na receptore za glukozu u crevnom traktu,
Dobro poznat ne samo kao začin, već i po svojoj sposobnosti da održava nizak nivo šećera u krvi, zbog svoje sposobnosti da inhibira nekoliko enzima pankreasa koji vare skrob, slad i saharozu (kao što su alfa-amilaza, maltaza i crevna saharaza). Na taj način se šećeri i skrobovi uneseni hranom ne vare, čime se usporava apsorpcija glukoze u krv.
pomaže u održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi i redovnog metabolizma makronutrijenata; njegov pikolinatni oblik se lakše apsorbuje od drugih oblika, što pomaže u postizanju cilja Insulomina-R: da poboljša transport i upotrebu ugljenih hidrata koje jedemo, kako u fazi izgradnje mišića, tako iu gubitku težine.