Saveti i vodič za zimnicu

Prva asocijacija na zimnicu jeste jesen i pripremanje brojnih specijaliteta a najomiljeniji su nam ajvar, turšija, pinđur, kiseli krastavčići i sve što nam je neophodno da spremno dočekamo zimu. Spremanje zimnice zahteva dosta vremena provedenog u kuhinji, kao i nabavku svih potrebnih proizvoda za pripremu zimnice. 


Uz #bazzar ponudu asortimana za zimnicu i sjajne savete pripremanje zimnice će postati pravo uživanje. 

Mnoge iskusne domaćice i žene koje planiraju da po prvi put pripreme domaću zimnicu imaju nedoumicu kako pripremiti zimnicu na najlakši način po tradicionalnoj recepturi naših baka. Tokom zimskih dana uz tradicionalno pripremljene delikatese, vaša trpeza će biti bogatija, ukusnija i puna autentičnih mirisa.


Miris pečenih paprika, police punih teglica pružaju nam toplinu doma tokom zimskih meseci a mi vam donosimo korisne savete za lako i jednostavno pripremanje zimnice.


Prvi korak u pripremanju zimnice jeste odabir povrća. Odaberite dobro, zrelo, čvrsto, zdravo i neoštećeno povrće i voće kako bi vaša zimnica bila dugotrajna. Nakon odabira adekvatnog povrća i voća, očistite ih i iseckajte neposredno pre pripremanja kako bi zadržali boju i vitamine.


Neophodno posuđe za pripremu zimnice jesu flaše i tegle. Posuđe koje koristite za pripremanje zimnice mora biti besprekorno čisto, isperite flaše i tegle vrelom vodom i prebrišite čistom suvom i ispeglanom krpom. Prilikom kuvanja zimnice potrebno je da koristite samo neokrnjeno posuđe


Nakon pripremljene zimnice, potrebno je da dobro zatvorite poklopce, koji su prethodno sterilizovani vrelom vodom.
Pasterizaciju zimnice je potrebno da odradite esencijom i čistim vinskim sirćetom. Ukoliko koristite konzervans, kesica od 5 grama je dovoljna za povrće ili voće od 5 kilograma. 


Čuvanje zimnice tokom zimskih dana je jako bitan deo kako bi zimnica sačuvala svežinu i kako ne bi došlo do kvarenja. Zimnicu čuvajte u suvoj, provetrenoj i hladnoj prostoriji. 


Super savet: Ukoliko kiselite kupus savetujemo vam da ne držite u istoj prostoriji sa ostalom zimnicom kako ne bi izazvala kvarenje. Ukoliko prostor za čuvanje zimnice ima vlagu, preporučujemo da na površinu tegli stavite šećer u prahu, debljine dva, tri centimentara.
U nastavku pogledajte super, brze i lake recepte za zimnicu i odaberite sve neophodne proizvode za pripremanje zimnice iz našeg asortimana.