Saveti za kvalitetan život naših kućnih ljubimaca

Imate kućnog ljubimca i želite da mu pružite zdrav i srećan život, a ne znate odakle da počnete? Bazzar je tu da vam olakša put do njihovog srca.

Od pravilne ishrane i preventivnih lekova, do nege i mentalne stimulacije, ovi saveti će vašem ljubimcu održati kvalitetan život.

Ishrana vašeg kućnog ljubimca odgovarajućom količinom i vrstom hrane pomaže mu da održi zdravu težinu, što je jedan od najboljih načina za sprečavanje bolesti povezanih sa gojaznošću i produženje njegovog životnog veka. Kućni ljubimci obično mogu da zadovolje svoje nutritivne potrebe uravnoteženom ishranom kvalitetnom hranom, ali proverite sa svojim veterinarom da li su mu potrebni suplementi. Takođe budite sigurni da vaš ljubimac dobija dovoljno sveže vode i pazite na količinu poslastica koje mu dajete.


Psi koji jedu kvalitetnu i dobro doziranu hranu ne samo da su zdravi, već imaju znatno više energije, lepše krzno i spremniji su da uče. Ukoliko tražite što kvalitetniju hranu za pse, potrebno je obratiti pažnju na određene faktore. Sve kućne ljubimce, poželjno je hraniti na način najpribližnijim ishranom u prirodi, jer su proteini životinjskog porekla osnova svake hrane za pse. Jedan od vodećih brendova u ishrani za pse koji sadrži sve što bi inače i sadržala hrana divljeg psa jeste Taste of The Wild hrana za pse. Idealna hrana za mačke bi trebalo da sadrži visok procenat mesa, bez previše masti, sa malo vlakana i uz minimum karbohidrata.

Redovne šetnje, istrčavanja, igranje i plivanje mogu održati vašeg ljubimca fizički aktivnim i u formi, ali ne zaboravite na mentalnu stimulaciju! Obezbeđivanje igračaka, skrivanje poslastica, pravljenje staza sa preprekama i vežbanje novih trikova, sve to čini vašeg psa ili mačku zainteresovanim i angažovanim.

Pored održavanja forme, redovno vežbanje vašem psu gradi i održava mišiće i itekako pomaže da se ta energija preusmeri sa destruktivnog ponašanja u kući. Dobar povodac i igračke za pse su neophodni prilikom održavanja njihovog aktivnog života. Kućne mačke su uglavnom zatvorene unutar zidova i neophodno je podsticati njihov lovački instinkt. Zato bi bilo idealno pokrenuti ga određenim penjalicama i grebalicama za mačke

Nakon aktivnog dana sve što je preostalo jeste kvalitetan san u udobnom krevetu pravljenim posebno za potrebe vašeg ljubimca. Činjenica je da su naši ljubimci punopravni članovi naše porodice, pa samim tim i zaslužuju krevete kojima će se uvek rado vraćati. Pored šarenolikih dizajna kreveti za pse i mačke trebaju da sadrže i odgovarajuće punjenje, tkanine i materijale koji će biti podobni za njihovo krzno i kožu.

Higijena psa i mačke podrazumeva skraćivanje noktiju vašeg ljubimca, četkanje nekoliko puta nedeljno i redovno kupanje. Nega je takođe dobar način da obratite pažnju na promene na krznu ili koži vašeg ljubimca, poput peruti, ćelavih mrlja ili suve kože. Ne zaboravite da proverite da li postoje kvržice i izbočine koje mogu biti razlog za zabrinutost. Proverite kod svog veterinara najbolji protokol za negu vašeg kućnog ljubimca.


Naravno, ne smemo da zaboravimo i na manje, ali podjednako drage kućne ljubimce. Zečevi, hrčci, morski prasići, ptice, ribice i ostale male životinje zaslužuju podjednako kvalitetnu hranu i higijenu kako bi bezbrižno uživali u svakom danu, a mi vam nudimo upravo to!

Hrana i piljevina za glodare, kavezi za ptice, akvarijumi i sva dodatna oprema nalaze se na bazzar-u.