Epilatori

Priprema kože za leto i sunčanje uključuje i epilaciju koja mnogim ženama predstavlja noćnu moru. Epilatori su električni uređaji dizajnirani za uklanjanje dlačica izvlačeći ih iz korena što ih čini uređajima koji daju osećaj glatkoće na duže staze. Postoje različiti modeli epilatora, uključujući one za suvo i mokro korišćenje, kao i modeli koji dolaze sa nastavcima za različite delove tela.

35 proizvoda u kategoriji Epilatori

35 proizvoda

Tipovi epilatora

Postoji mnogo vrsta epilatora na tržištu, u zavisnosti od potreba korisnika i tipova kože. Neki modeli su specijalizovani za osetljive zone poput lica ili bikini zone, ili za veće površine poput nogu. Neki epilatori imaju funkcije za smanjenje bola, kao što su hladni jastučići ili više brzina koje se mogu prilagođavati prema potrebi. Epilatori za suvo korišćenje su dizajnirani za upotrebu na suvoj koži i tada su najefikasniji. Lako se čiste i idealni su za brzo uklanjanje dlačica. Epilatori za mokro i suvo korišćenje, kao što su Braun epilatori, su fleksibilniji i mogu se koristiti i na suvoj i na mokroj koži. Mogu se koristiti u tušu ili kadi a topla voda može pomoći u opuštanju kože i širenju pora. Epilatori sa više brzina su korisni za epilaciju na različitim delovima tela sa različitim nivoima osetljivosti. Niže brzine su često udobnije za osetljive delove tela kao što su bikini zona i pazuh, dok su više brzine efikasnije na manje osetljivim područjima, poput nogu.

Prednost epilatora u odnosu na druge metode

Epilacija ima niz prednosti u odnosu na druge metode uklanjanja dlačica. Za razliku od brijanja, koje dlačice samo skraćuje, epilacija uklanja dlačice iz korena, što znači da koža ostaje glatka nekoliko nedelja. Dugotrajnost rezultata je jedna od najvećih prednosti jer smanjuje potrebu za učestalim tretmanima. Redovna epilacija može oslabiti folikule dlaka, što dovodi do toga da nove dlačice rastu tanje i svetlije što ih čini lakšima za održavanje. Korištenje epilatora smanjuje urastanje dlaka jer se dlaka uklanja u celosti, iz korena. Piling kože pre epilacije takođe može pomoći u smanjenju urastanja.

Epilatori su možda veća početna investicija ali se mogu koristiti godinama, bez dodatnih troškova, pa su u stvari ekonomični. Epilatori su laki za čišćenje i održavanje.

Koji epilator izabrati?

Izbor odgovarajućeg epilatora može biti ključan za zadovoljstvo krajnjim rezultatima epilacije. Pre svega razmislite o tipu kože koji posedujete. Ako imate osetljivu kožu, potražite epilator za osetljivu kožu ili osetljive delove tela poput lica, pazuha i bikini zone. Osobe koji imaju nizak prag tolerancije na bol mogu odabrati model sa funkcijama koje smanjuju bol, poput hladnih jastučića ili masažnih valjaka. Vaše preferencije u načinu korištenja epilatore će takođe diktirati odabir vrste uređaja. Ako preferirate epilaciju u tušu, gde toplina vode može pomoći u opuštanju pora i smanjenju bola, potražite epilator koji podržava mokro korišćenje. Ovi modeli se mogu koristiti u kombinaciji sa gelovima i penama koje dodatno omekšavaju dlaku i olakšavaju celokupan proces. Takvi su i neki modeli Rowenta epilatora. Razmislite o modelu sa više brzina i nastavaka ako želite da maksimalno prilagodite aparat svojim potrebama. Postoje i multifunkcionalni uređaji koji mogu da zamene više uređaja odjednom, poput Philips epilatora. Pre kupovine, pronađite i pročitajte online recenzije i mišljenja drugih korisnika.

Održavanje epilatora

Pravilno korištenje i redovno održavanje epilatora će pomoći da uređaj radi pravilno i da traje godinama. Epilator čistite nakon svake upotrebe specijalnom četkicom koja dolazi sa proizvodom. Četkica efikasno čisti sve dlačice i nečistoće koje su ostale u aparatu. Ako je epilator vodootporan, operite epilacionu glavu pod mlazom vode. Ukoliko epilator nije vodootporan, koristite vlažnu krpu za čišćenje glave. S vremena na vreme, očistite epilacionu glavu alkoholom kako bi nestale sve eventualne bakterije i uređaj bio potpuno siguran za korištenje. Nakon čišćenja i sušenja, epilator treba čuvati na suvom mestu i izbegavati vlažna mesta poput kupatila. Redovno proveravajte pokretne delove epilatora kako biste na vreme uočili znakove habanja i kvara.

Odabir pravog epilatora će vam uštedeti vreme i dati očekivane rezultate. Ovi uređaji su dugotrajno i efikasno rešenje koje nudi mnoge prednosti u poređenju sa drugim metodama depilacije. Uz pravilno održavanje, epilator može biti vaš dugogodišnji saputnik u rutini lepote.