Opremanje ili renoviranje doma – saveti i vodič za kupovinu neophodnih uređaja!

Konačno ste odlučili da je vreme za renoviranje ili opremanje doma. Jako važan korak pre nego što počnete sa opremanjem kuće ili stana jeste da napravite plan i osmislite da sve bude po vašem ukusu i potrebama cele porodice.  

Preseljenje ili uređenje doma može biti velika avantura, ali i veliki stres. Dakle, na šta treba da obratite pažnju kada razmišljate o uređajima za kupovinu za novi dom? 

Bazzar je sastavio listu neophodnih uređaja za novi dom, od bele tehnike, kućnih aparata, televizora, sve za kuću i baštu, kao i savete koji će vam pomoći u odluci za kupovinu. 

Hajde da zajedno napravimo spisak neophodnih uređaja: 

1. Frižider - Svi uređaji imaju vek trajanja, ali je zamena frižidera često glavni prioritet. Ponuda frižidera je raznovrsna, od samostojećih, ugradnih, kombinovanih, do frižidera sa različitim sistemima hlađenja i veličina koji mogu da se uklope u svaki životni stil ili dom. Neizostavni tip frižidera side by side je postao sve popularniji i većina kupaca se odlučuje za takav tip frižidera. 

2. Šporeti - Pored širokog izbora i tipova šporeta, treba da obratite pažnju i na tip ploče za kuvanje: električna, kombinovana,plinska i staklokeramička. Koju god da izaberete potrebno je da ispunjava vaše potrebe i zahteve svih ukućana.  

3. Kuhinjski aspiratori Dekorativni, kaminski, podugradni, standardni, ugradni, teleskopski ili zidni možete da izaberete koji god vama odgovara ali obratite pažnju na karakteristike prilikom kupovine. Ukoliko često pripremate hranu kod kuće biće vam potreban aspirator sa jačim performansama. Takođe, ukoliko vam je bitno da aspirator bude detalj u vašoj kuhinji odaberite standardni, dok biranjem ugradnog aspiratora možete da izbegnete vidljivost aparata. 

4. Veš mašinamašina za sušenje veša - Pri odluci koju veš mašinu i mašinu za sušenje veša kupiti jako je bitno da obratite pažnju na par faktora: preterana buka, snažno tresenje, curenje, vlažna odeća nakon ciklusa sušenja, miris paljevine ili voda koja ne puni pravilno bubanj. Ovo su glavne crvene zastavice, posebno ako jedinica dostiže svoj životni vek; 13 godina za mašine za sušenje i 10 godina za mašine za pranje. 

5. MikrotalasnaNekada vam je potrebno kraće vreme za pripremanje hrane ili želite da pripremite kokice za veče sa prijateljima. Izaberite mikrotalasnu koja će se uklopiti u kuhinju, odabirom boje, veličine, kao i tipa, bilo da želite da bude samostojeća ili ugradna

Mali kućni aparati


Osim gore navedenih uređaja, postoji mnoštvo raznih malih uređaja koji su potrebni vašem novom domu. Dakle, biće vam potreban blender, toster, aparat za kafu, sokovnik, multipraktik i friteza za lakšu i bržu pripremu hrane. 

Uređenje kuhinje


Ne možemo da zaboravimo na još jednu bitnu stvar za kupovinu prilikom opremanja doma - posuđe za kuvanje. Pored posuđa za kuvanje, biće vam potreban širok spektar kuhinjskog pribora, uključujući: setove za jelo, tanjire, posude, pribor za jelo, šolje, bokale, podmetače, daske za sečenje, rende, ljuštilice, seckalice, kao i ostali brojni kuhinjski dodaci. 

Dušeci - Iako dušeci nisu uređaji, ne možemo da izostavimo najbitniji komad nameštaja za kvalitetan odmor i san. Ako je vaš dušek stariji od osam godina, vreme je da ga zamenite bez obzira na to da li renovirate ili opremate novi dom. Dodatne stvari kao što su okvir kreveta, opruga i posteljina mogu doći kasnije, sve dok imate dušek za pristojan noćni odmor. 


Za potpuno uživanje u vašem domu tu je odlična bazzar ponuda ukrasnih, ugradnih rasveta, kao i led traka i dodatne opreme. Savet: Birajte led lampe i sijalice zbog uštede električne energije. Ukoliko želite da vaš dom bude modernije opremljen i sa uštedom energije, čeka vas veliki izbor smart wifi sijalica i utičnica - smart home. Pogledajte aktuelnu ponudu pametnih sijalica, pametnih LED traka, prekidača i upravljača, senzora pokreta, senzora dima i senzora za vodu i opremite svoj dom uređajima najnovije generacije. 


Nakon završenog opremanja, ne zaboravite da dekorišete dom sitnicama koje će upotpuniti prostor i pružiti toplinu doma. Prilikom kačenja slika, zidnih satova, ogledala i ukrasnih figura obezbedite alat i opremu koja će vam biti potrebna prilikom opremanja a kasnije i za popravku sitnih kvarova. 

Kako odabrati pravi televizor? Najbitnije je da obratite pažnju na dimenzije, performanse i kvalitet. Kako bismo vam olakšali izbor pogledajte naš kompletan vodič i odaberite televizor po vašoj meri. 

Nadamo se da vam je ova lista uređaja za kupovinu za novi dom pomogla u donošenju odluka ili uklonila neka od nagađanja. Bazzar vam nudi najbolju ponudu uređaja i garanciju kako biste mogli da budete sigurni u kupovinu i da počnete da uživate u svom novom domu.