Granum Sirće od jabuke - organik 250ml Sirće je nezaobilazni sastojak svakog domaćinstva ili kuvara. Sosevi, dresinzi i marinade bili bi nepostojeći bez ovog sastavnog dela kuvanja. Predstavlja kiselo-slatku tečnost, sastavljenu od sirćetne kiseline ekstraktovanu sirćetnom fermentacijom koncentrata voćnog soka. Ovo čini naša sirća posebnim na tržištu jer im daje slatku notu, koja podseća na najpoznatije sirće na svetu, balzamiko sirće.
Samo sirće prepuno je antioksidansima i mineralima, predstavljajući mnoštvo prednosti u jednom proizvodu, pored toga što je napravljeno od sirovine organskog porekla koja je uzgajana bez hemijskih preparata i veštačkog đubriva, na površinama gde nema zagađivača vazduha.
Pročitaj višeGranum Sirće od jabuke - organik 250ml Sirće je nezaobilazni sastojak svakog domaćinstva ili kuvara. Sosevi, dresinzi i marinade bili bi nepostojeći bez ovog sastavnog dela kuvanja. Predstavlja kiselo-slatku tečnost, sastavljenu od sirćetne kiseline ekstraktovanu sirćetnom fermentacijom koncentrata voćnog soka. Ovo čini naša sirća posebnim na tržištu jer im daje slatku notu, koja podseća na najpoznatije sirće na svetu, balzamiko sirće.
Samo sirće prepuno je antioksidansima i mineralima, predstavljajući mnoštvo prednosti u jednom proizvodu, pored toga što je napravljeno od sirovine organskog porekla koja je uzgajana bez hemijskih preparata i veštačkog đubriva, na površinama gde nema zagađivača vazduha.
Mnoge zdravstvene prednosti voćnog sirćeta pripisuju se upravo sirćetnoj kiselini, koja u sebi sadrži polifenolna jedinjenja poznata po svojim antioksidativnih, antinflamatornih, antimutagenih, antikancerogenih i antibakterijskih svojstvima. Prednosti uključuju poboljšanja nivoa šećera u krvi, istraživanja na ljudima pokazuju da uzimanje 2/3-2 supene kašike (10-30 ml) sirćeta dnevno uz obrok bogat ugljenim hidratima može za kratko vreme poboljšati nivo šećera u krvi. Pored toga mogu smanjiti rizik od metaboličkog sindroma, stanja koje povećava rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Unos voćnih sirćeta može dovesti do promene hormona u crevima i time uticati na smanjenje apetita pa su odlični saveznici za sve ljude koji se bore sa viškom kilograma.
Najpopularnije sirće od voća je jabukovo sirće, koje se koristi kao jedna od glavnih namirnica u mnogim kuhinjama širom sveta. Određene studije dokazale su da konzumiranje jabukovog sirćeta može dovesti do sniženog nivoa šećera u krvi kao i poboljšanja insulinske senzitivnosti. Sadrži antibakterijska svojsta koja potpomažu kod regulisanja neprijatnih mirisa i upalnih procesa. Kalijum koji se nalazi u ovom sirćetu, utiče na rad mišića i nerava, kao i osećaj slabosti i pospanosti.
Svoju popularnost pronalazi i u kozmetičkim svrhama, od tonera za lice do blistave kose. Razblaženo sa vodom, blagotvorno deluje na smanjenje mitisera i smirivanje crvenila, dok kosi vraća prirodni sjaj i deluje kao saveznik u borbi protiv peruti.