Šifra proizvoda: 335JDGN
319,00 RSD
U cenu je uračunat PDV
Granum Sirće od borovnice - organik 250ml Sirće je nezaobilazni sastojak svakog domaćinstva ili kuvara. Sosevi, dresinzi i marinade bili bi nepostojeći bez ovog sastavnog dela kuvanja. Predstavlja kiselo-slatku tečnost, sastavljenu od sirćetne kiseline ekstraktovanu sirćetnom fermentacijom koncentrata voćnog soka. Ovo čini naša sirća posebnim na tržištu jer im daje slatku notu, koja podseća na najpoznatije sirće na svetu, balzamiko sirće.
Pročitaj višeGranum Sirće od borovnice - organik 250ml Sirće je nezaobilazni sastojak svakog domaćinstva ili kuvara. Sosevi, dresinzi i marinade bili bi nepostojeći bez ovog sastavnog dela kuvanja. Predstavlja kiselo-slatku tečnost, sastavljenu od sirćetne kiseline ekstraktovanu sirćetnom fermentacijom koncentrata voćnog soka. Ovo čini naša sirća posebnim na tržištu jer im daje slatku notu, koja podseća na najpoznatije sirće na svetu, balzamiko sirće.
Samo sirće prepuno je antioksidansima i mineralima, predstavljajući mnoštvo prednosti u jednom proizvodu, pored toga što je napravljeno od sirovine organskog porekla koja je uzgajana bez hemijskih preparata i veštačkog đubriva, na površinama gde nema zagađivača vazduha.
Mnoge zdravstvene prednosti voćnog sirćeta pripisuju se upravo sirćetnoj kiselini, koja u sebi sadrži polifenolna jedinjenja poznata po svojim antioksidativnih, antinflamatornih, antimutagenih, antikancerogenih i antibakterijskih svojstvima. Prednosti uključuju poboljšanja nivoa šećera u krvi, istraživanja na ljudima pokazuju da uzimanje 2/3-2 supene kašike (10-30 ml) sirćeta dnevno uz obrok bogat ugljenim hidratima može za kratko vreme poboljšati nivo šećera u krvi. Pored toga mogu smanjiti rizik od metaboličkog sindroma, stanja koje povećava rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Unos voćnih sirćeta može dovesti do promene hormona u crevima i time uticati na smanjenje apetita pa su odlični saveznici za sve ljude koji se bore sa viškom kilograma.
Plod borovnice smatra se snažnim antioksidansom. Sadrži gvožđe, fosfor, kalcijum, magnezijum, magnan, cink i vitamin K. Svaka od ovih komponenti borovnice utiče pozitivno na zdravlje kostiju. Gvožđe i cink poboljšavaju snagu i pokretljivost zglobova i kostiju, dok vitamin K utiče na bolju absorpciju kalcijuma i smanjuju gubitak istog. Obiluje i vitaminom C, B6 kao i vlaknima koji pomažu u borbi protiv kardio vaskularnih bolesti. Borovnica isto tako ne sadrži holesterol, pa je pogodno uvesti je u dijetu srčanih bolesnika.