Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Solis-575 Aparat za vakuumiranje Prestige slika 1
Solis-575 Aparat za vakuumiranje Prestige slika 2
Solis-575 Aparat za vakuumiranje Prestige slika 3
Solis logo

Solis-575 Aparat za vakuumiranje Prestige

(6)

Šifra proizvoda: M5MGX23

Cena

27.000,00 RSD

U cenu je uračunat PDV

23.400,00 RSD SMART

Cena sa dodatnim popustom uz upisivanje promo kupona SMART

    Dostupno po porudžbiniDostava kroz 3-6 radnih dana

    Ovaj aparat je namenjen vakuumiranju različitih vrsta namirnica.
    Koristite ga isključivo na način opisan u ovom uputstvu.
    Aparat za vakuumiranje Prestige je predviđen za upotrebu u domaćinstvu i sličnim radnim sredinama, npr. u kuhinjama za zaposlene u maloprodajnim objektima, kancelarijama i sličnim okruženjima, kao i za korišćenje od strane gostiju u malim hotelima, motelima, pansionima i sličnim smeštajnim kapacitetima.

    Pročitaj više

    NAMENA

    • Ovaj aparat je namenjen vakuumiranju različitih vrsta namirnica.
    • Koristite ga isključivo na način opisan u ovom uputstvu.
    • Aparat za vakuumiranje Prestige je predviđen za upotrebu u domaćinstvu i sličnim radnim sredinama, npr. u kuhinjama za zaposlene u maloprodajnim objektima, kancelarijama i sličnim okruženjima, kao i za korišćenje od strane gostiju u malim hotelima, motelima, pansionima i sličnim smeštajnim kapacitetima.
    • Koristite aparat isključivo sa priloženim ili preporučenim dodacima.
    • Koristite isključivo Solis vakuum film, kese i posude koje su namenjene za upotrebu uz ovaj aparat.
    • Da li ste znali da hranu možete da sačuvate svežom do 8 puta duže tako što ćete je vakuumirati? Kao rezultat toga, nećete samo smanjiti bacanje hrane, već ćete uštedeti novac u isto vreme.
    • Ovaj potpuno opremljen i automatizovan vakuum aparat nudi mnoge prednosti za profesionalno čuvanje namirnica. Sa integrisanim odeljkom i sekačem za foliju, to je savršeno rešenje  za vakuumsko pakovanje hrane kod kuće. Aparat nudi 2 režima rada, za suvu i vlažnu hranu i ima funkciju pulsnog vakuuma, što ga čini pogodnim čak i za usisavanje vazduha iz hrane osetljive na pritisak.
    • Aparatom za vakuumiranje Prestige marinirajte meso, ribu i povrće odabirom funkcije mariniranja!

    Aparat Prestige koji vakuumira svaku namirnicu

    • Suva, vlažna, tvrda ili meka hrana osetljiva na pritisak; ovaj napredni vakuum aparat je opremljen sistemom za vakuumiranje svih vrsta namirnica.

    Funkcija mariniranja

    • Koristite funkciju mariniranja i ostavite meso, ribu ili povrće da se natopi u marinadi sa različitim začinima i začinskim biljem. 

    Sakupljanje viška vlage

    • Prilikom vakuumiranja, višak vlage oslobođen od vlažnih namirnica (npr. riba), sakuplja se u posudu za kapanje radi lakšeg čišćenja.

    Odeljak za rolne i rezač folije

    • Rešenje sa integrisanim odeljkom za rolne i rezačem folije.

    Crevo za vakuumiranje

    • Uključeno crevo za vakuumiranje omogućava usisavanje vazduha iz vakuum posuda u kojima je uskladištena hrana.

    Skriveno skladište kablova

    • Koristan odeljak za odlaganje u dnu uređaja zamotava i skriva neiskorišćeni kabl. 
    • Aparat za vakuumiranje Prestige vam pomaže da svakodnevno i duže vreme skladištite i čuvate sveže kupljenu hranu. Njegova moćna vakuum pumpa trenutno vakuumira vašu hranu pod pritiskom do -0,8 bara.
    • U  vakuumiranom stanju vaša hrana će biti uredno i bezbedno upakovana. Kada čuvate hranu u zamrzivaču, vakuum će zaštititi hranu od oštećenja namirnica u zamrzivaču, koja mogu nastati ukoliko u kesama ima prisutnog vazduha.

    SADRŽAJ PAKOVANJA

    • 1x  Aparat za vakuumiranje Prestige
    • 1x  Uputstvo za upotrebu
    • 5x  Kesa za vakuumiranje 20 x 30 cm
    • 5x  Kesa za vakuumiranje 30 x 40 cm
    • 2x Rolne filma za vakuumiranje (20 x 300 cm i 30 x 300 cm)
    • 1 x Crevo za vakuumiranje

    OPIS APARATA

    1. Poklopac 
    2. Dugmad za otključavanje 
    3. Kontrolna tabla
    4. Crevo za vakuumiranje 
    5. Odeljak za skladištenje vakuum filma
    6. Nož za sečenje
    7. Tacna za kapanje                          
    8. Zaptivna šipka            
    9. Otvor za usisavanje vazduha                                  
    10. Silikonska kontaktna traka
    11. Gornji zaptivač
    12. Donji zaptivač
    13. Kabl za napajanje                                                

    KONTROLNA DUGMAD 

    1. Pulsno dugme za vakuumiranje
    2. Dugme za otkazivanje         
    3. Dugme za vakuumiranje i zaptivanje
    4. Indikator                                             
    5. Dugme za ručno zaptivanje                                               
    6. Dugme za usisavanje vazduha iz posude
    7. Dugme za brzo vakuumiranje
    8. Dugme za mariniranje
    9. Dugme za izbor namirnica

    INSTALIRANJE

    • Skinite svu ambalažu i etikete.
    • Postavite aparat  na čvrstu i ravnu površinu, otpornu na toplotu i vlagu.
    • Ostavite dovoljno prostora oko aparata kako bi nesmetano funkcionisao. 
    • Uključite kabl za napajanje (13) u utičnicu.
    • Indikatori  NORMAL (normalno)  i DRY (suvo) svetle.

    PRAVLJENJE KESA OD VAKUUM FILMA

    1. Proverite da li su aparat i posude čisti i ispravni kako bi se izbeglo kontaminiranje hrane.
    2. Povucite dugmad za otključavanje (2) prema gore da biste otvorili poklopac (1).
    3. Podignite nož za sečenje (6).
    4. Stavite rolnu vakuum filma u odeljak za skladištenje vakuum filma (5).
    5. Povucite kraj vakuum filma prema sebi.
    6. Spustite nož za sečenje (6) preko vakuum filma.
    7. Povucite kraj vakuum filma do željene dužine kese.
    8. Pomerite ručku noža za sečenje (6) jednim potezom s leva na desno ili s desna na levo.
    9. Sada je kesa odsečena od vakuum filma, pa možete da zavarite jedan njen kraj.
    10. Stavite otvoreni kraj kese ispod zaptivne šipke (8).
    11. Spustite dva prednja kraja poklopca (1) sve dok ne čujete klik sa obe strane aparata.
    12. Pritisnite dugme za ručno zaptivanje (18) da biste započeli proces zaptivanja.
    13. Dugme za zaptivanje svetli plavo dok je proces zaptivanja u toku, a indikator pokazuje tok procesa zaptivanja. Zaptivanje je završeno kada dugme za ručno zaptivanje ne svetli i kada se čuje zvučni signal.
    14. Povucite na gore dugmad za otključavanje (2) da biste otvorili poklopac (1).
    15. Izvucite kesu sa zavarenim krajem. Vakuum film je sada oblikovan kao kesa sa jednim otvorenim krajem.
    16. Proverite da li je zaptivni šav prav i bez nabora. Ukoliko to nije slučaj, isecite šav i ponovite proces.

    VAKUUMIRANJE I ZAPTIVANJE NAPUNJENIH KESA

    1. Povucite dugmad za otključavanje (2) prema gore da biste otvorili poklopac (1).
    2. Napunite kesu za vakuumiranje namirnicama.
    3. Očistite unutrašnji i spoljašnji deo otvorenog kraja kese.
    4. Poravnajte otvoreni deo kese, proverite da nema nabora.
    5. Stavite otvoreni deo kese u tacnu za kapanje (7).
    6. Zatvorite poklopac (1) pritiskajući dva prednja kraja poklopca (1) sve dok ne čujete klik sa obe strane aparata. Na taj način poklopac je zaključan sa obe strane.
    7. Pritisnite dugme za izbor namirnica (22) kako biste odredili vlažnost namirnica.  Odgovarajuće svetlo za izabranu vrstu namirnica će svetleti.
    8. Izaberite podešavanje MOIST (vlažno) za vlažne namirnice, a  podešavanje DRY (suvo) za suve namirnice.
    9. Pritisnite dugme za brzo vakuumiranje (20) da biste podesili brzinu vakuumiranja.  Odgovarajuće svetlo za izabrano podešavanje će svetleti.
    10. Izaberite podešavanje GENTLE (osetljivo), ukoliko su namirnice osetljive na pritisak, a podešavanje NORMAL (normalno), ukoliko su namirnice uobičajene.
    11. Pritisnite dugme za vakuumiranje i zaptivanje (16) da biste započeli proces zaptivanja.
    12. Aparat automatski počinje da vakuumira i zaptiva kese. Dugme za vakuumiranje i zaptivanje i dugme za ručno zaptivanje svetle plavo dok je proces zaptivanja u toku. Indikator pokazuje kako proces zaptivanja napreduje. Proces zaptivanja je završen kada se ugase svetla na dugmetu za vakuumiranje i zaptivanje, na dugmetu za ručno zaptivanje i kada se čuje zvučni signal. 
    13. U svakom trenutku možete da zaustavite proces vakuumiranja ako primetite da je vakuumiranje prejako. Pritisnite u bilo kom trenutku dugme za ručno zaptivanje kako biste zaustavili funkciju vakuumiranja kese. U protivnom, aparat automatski zaptiva kese.
    14. Povucite dugmad za otključavanje (2) prema gore da biste otvorili poklopac (1).
    15. Izvadite kesu iz aparata. 
    16. Proverite da li je zaptivni šav prav i bez nabora. Ukoliko to nije slučaj, isecite šav i ponovite proces.

    KONTROLISANO VAKUUMIRANJE I RUČNO ZAPTIVANJE

    1. Kontrolisano vakuumiranje i ručno zaptivanje se preporučuje za vakuumiranje i zaptivanje  osetljivih namirnica, kao što je na primer pecivo.
    2. Primenite postupak od broja 1. do broja 7. iz odeljka Vakuumiranje i zaptivanje napunjenih kesa. 
    3. Pritisnite i držite pulsno dugme za vakuumiranje (14) da biste započeli proces vakuumiranja.
    4. Kada je dovoljno vakuumirano, pustite dugme. Proces vakuumiranja se zaustavlja.
    5. Pritisnite dugme za ručno zaptivanje (18) da biste zavarili kesu.
    6. Može da se dogodi da se, posle upotrebe funkcije pulsnog vakuumiranja, poklopac teško otvara. U tom slučaju, pritisnite dugme za vakuumiranje i zaptivanje, zatim pritisnite dugme za otkazivanje, kako biste otključali poklopac.
    7. Povucite na gore dugmad za otključavanje (2) da biste otvorili poklopac (1).
    8. Izvadite kesu iz aparata.
    9. Proverite da li je zaptivni šav prav i bez nabora. Ukoliko to nije slučaj, isecite šav i ponovite proces.
    10. Nakon toga proverite da li je kesa i dalje dovoljno velika i ukoliko jeste, ponovite postupak.

    UPOTREBA SOLIS POSUDA

    1. Upotrebljavajte isključivo Solis posude sa aparatom. Dodatke za aparat možete da nabavite kod vašeg prodavca.
    2. Operite i osušite posude.
    3. Stavite namirnice u posudu tako što ćete ostaviti najmanje 3 cm prostora između namirnice i vrha posude.
    4. Očistite vrh posude.
    5. Stavite poklopac na posudu.
    6. Kod šestougaonih posuda sa poklopcima sa rotirajućim dugmadima, okrenite dugme na poziciju SEAL( zaptivanje).
    7. Otvorite poklopac (1).
    8. Izvadite vakuumirajuće crevo (4).
    9. Jedan kraj vakuumirajućeg creva (4) stavite u otvor za usisavanje vazduha (9).
    10. Drugi kraj vakuumirajućeg creva (4) stavite u otvor na poklopcu posude.
    11.  Pritisnite dugme za brzo vakuumiranje (20) kako biste podesili brzinu vakuumiranja. 
    12. Odgovarajuće svetlo za izabrano podešavanje će svetleti.
    13. Izaberite podešavanje GENTLE (osetljivo), ukoliko su namirnice osetljive na pritisak, a podešavanje NORMAL (normalno), ukoliko su namirnice uobičajene.
    14. Pritisnite poklopac posude za vreme vakuumiranja kako biste onemogućili da vazduh uđe u posudu.
    15. Pritisnite dugme za usisavanje vazduha iz posude (19).
    16. Proces vakuumiranja započinje. Vakuumiranje se zaustavlja automatski kada je postignut željeni vakuum i kada se čuje zvučni signal.
    17. Pažljivo izvucite vakuumirajuće crevo (4) iz poklopca posude.
    18. Da biste proverili da li je vakuumiranje uspešno obavljeno, pokušajte da skinete poklopac sa posude. Ukoliko to nije moguće, vakuumiranje je uspelo.
    19. Za otvaranje poklopca :
    20. na šestougaonoj posudi sa rotirajućim dugmetom, okrenite rotirajuće dugme u položaj OPEN (otvoreno).
    21. na četvrtastoj posudi bez rotirajućeg dugmeta, pritisnite dugme pored otvora za usisavanje vazduha. 
    22. Ako su posude uspešno vakuumirane, čuje se šušteći zvuk prilikom otvaranja poklopca posude.

    FUNKCIJA MARINIRANJA

    1. Ova funkcija se koristi za mariniranje mesa ili ribe. Namirnice se brže mariniraju, zato što vakuumiranje omogućava da marinada dublje prodre u hranu. 
    2. Za mariniranje koristite četvrtastu posudu.
    3. Operite i osušite posudu.
    4. Izbodite namirnice više puta viljuškom.
    5. Stavite namirnice u posudu.
    6. Prekrijte namirnice marinadom. Ostavite najmanje 3 cm prostora između namirnice i vrha posude.
    7. Očistite vrh posude.
    8. Stavite poklopac posude na posudu.
    9. Otvorite poklopac (1).
    10. Izvadite vakuumirajuće crevo (4).
    11. Jedan kraj vakuumirajućeg creva (4) stavite u otvor za usisavanje vazduha (9).
    12. Drugi kraj vakuumirajućeg creva (4) stavite u otvor na poklopcu posude.
    13. Pritisnite dugme za mariniranje (21). Proces mariniranja započinje i traje nekoliko minuta. Vakuumiranje se zaustavlja automatski kada je postignut željeni vakuum i čuje se zvučni signal. 
    14. Ako želite da zaustavite proces vakuumiranja pre završetka, pritisnite dugme za otkazivanje.
    15. Pažljivo izvucite vakuumirajuće crevo (4) iz poklopca posude.
    16. Za otvaranje poklopca :
    17. na šestougaonoj posudi sa rotirajućim dugmetom, okrenite rotirajuće dugme u položaj OPEN (otvoreno).
    18. na četvrtastoj posudi bez rotirajućeg dugmeta, pritisnite dugme pored otvora za usisavanje vazduha. 

    TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

    • Broj modela: Tip 575
    • Napon/frekvenca: 220-240 V/50 Hz
    • Snaga: 130 W
    • Dimenzije (širina x dužina x visina): 40 x 11 x 19 cm
    • Težina: 2,3 kg


    Dostupno po porudžbiniDostava kroz 3-6 radnih dana

    Recenzije kupaca

    5,00 / 5
    ukupno 6 recenzije
    5
    100%
    4
    0%
    3
    0%
    2
    0%
    1
    0%
    Još nema komentara.

    Slični proizvodi