Najbolje aplikacije za pametne satove: Maksimalno iskoristite svoj uređaj

Otvorite vrata svetu neverovatnih aplikacija za pametne satove koje će vam pomoći da ostanete zdravi, produktivni i povezani. Ovo su naši favoriti.

Najbolje aplikacije za pametne satove: Maksimalno iskoristite svoj uređaj

Pametni satovi su nešto poput savremenih asistenata koji nam pomažu da pratimo svoje zdravlje, obavljamo svakodnevne zadatke i ostanemo povezani sa svetom oko sebe.

Ovaj uređaj je nešto što uvek nosimo sa sobom i funkcionalnost koju nam pruža je izuzetno važna. Od merenja našeg pulsa, preko čitanja poruka sa telefona, do personalizovanih trening programa, pametni sat je naš lični asistent koji povećava produktivnost. Bez obzira na to koji model sata posedujete, postoji mogućnost da proširite njegove funkcije.

Da biste izvukli maksimum iz pametnog sata koji ste odabrali, važno je instalirati prave aplikacije koje će unaprediti vaše iskustvo korišćenja. U ovom tekstu ćemo istražiti najbolje aplikacije za pametne satove koje su trenutno dostupne u online prodavnicama.

Aplikacije za fitnes i zdravlje

Pametne satove često biramo zbog njihove funkcije praćenja zdravlja i fitnes aktivnosti. Kvalitetne fitnes aplikacije vam mogu pomoći da steknete rutinu vežbanja, postignete određene ciljeve i da pratite svoj celokupni napredak.

Strava je izuzetno popularna aplikacija među trkačima, biciklistima i svim zaljubljenicima u sport na otvorenom. Pomoću nje možete da pratite svoje aktivnosti koristeći GPS. Ona vam daje podatke poput brzine kojom se krećete, udaljenosti koju ste prešli, visinske razlike i vremena. Možete se pridružiti zajednici korisnika i raznim izazovima, što vam može pružiti dodatnu motivaciju kada je vežbanje u pitanju. Ova aplikacija vam pruža da kreirate segmente, kao što su deonice puta koje mogu biti izazovne, kako biste se mogli takmičiti protiv drugih koji su prešli isti segment.

MyFitnessPal je sveobuhvatna aplikacija za praćenje ishrane i unosa kalorija. Idealna je za sve one koji žele da smršaju, održavaju trenutnu težinu ili jednostavno prate svoje navike u ishrani. Ključne funkcije ove aplikacije su dnevnik ishrane i praćenje kalorija. U dnevnik ishrane možete da unosite sve namirnice koje konzumirate tokom dana. Ova aplikacija ima ogromnu bazu podataka sa nutritivnim informacijama za razne namirnice, uključujući brzu hranu. MyFitnessPal automatski izračunava unos kalorija i pomaže vam da ostanete unutar postavljenih dnevnih ciljeva. Aplikaciju možete sinhronizovati sa satom kako biste pratili potrošene kalorije tokom fizičkih aktivnosti i osigurali balans između unosa i potrošnje kalorija.

Nike training club je besplatna aplikacija za treninge koja nudi 185 vežbi različitih intenziteta i trajanja. Pogodna je za sve nivoe kondicije, od početnika do iskusnih vežbača. Ovde imate pristup i personalizovanim treninzima prema svojim ciljevima, bilo da je to snaga, izdržljivost, fleksibilnost ili gubitak težine. Treninzi dolaze sa detaljnim video vodičima koje vode profesionalni treneri. Nike Training Club se može sinhronizovati sa vašim pametnim satom i pratiti vaš napredak.

Calm je aplikacija za meditaciju i relaksaciju koja vam može pomoći da smanjite stres i poboljšate mentalno zdravlje. Ova aplikacija nudi različite vođene meditacije za smanjenje stresa, poboljšanje fokusa, povećanje sreće i još mnogo toga. Aplikacija nudi i priče za odrasle koje vam pomažu da se opustite, zatim muziku i zvukove prirode koji vas umiruju i uspavljuju.

Aplikacije koje povećavaju produktivnost i organizaciju

Pametni satovi mogu značajno unaprediti vašu produktivnost i organizaciju, omogućavajući vam da lakše upravljate zadacima, beleškama i dnevnim rasporedom. Ovo su česti razlozi zašto ih biramo, zar ne? U nastavku se nalazi najbolje ocenjene aplikacije koje mogu da budu vaš lični asistent.

Todoist je jedna od najpopularnijih aplikacija za upravljanje zadacima, poznata po svojoj jednostavnosti i efikasnosti. Ona će vam omogućiti da napravite liste svojih zadataka, postavite rokove i podsetnike a da potom pratite napredak. Todoist se sinhronizuje sa vašim pametnim satom a projekte možete i deliti sa članovima tima.

Evernote je moćna aplikacija za beleške a svi bar nekoliko puta na dan treba nešto da pribeležimo. Ona vam omogućava da organizujete svoje ideje, dokumente i zadatke na jednom mestu. Pomoću pametnog sata možete lako da pristupite ovim beleškama. Beleške možete organizovati u notese i dodavati oznake za lakše pretraživanje. Takođe, možete ih deliti sa saradnicima ili prijateljima.

Microsoft Outlook vam je verovatno već dobro poznata aplikacija za upravljanje mejlovima. Integracija sa pametnim satom vam omogućava da brzo pregledate emailove, zakazujete sastanke i pratite važne zadatke. Pomoću Outlooka pristupite svom inboxu, pročitajte i odgovorite na emailove direktno sa zgloba. Opcija kalendara ove aplikacije vam omogućava da pregledate svoj dnevni raspored i upravljate njime.

Trello je vizuelna aplikacija za upravljanje projektima. Idealna je za timove i pojedince koji žele da organizuju svoje projekte na intuitivan i pregledan način. Verovatno već koristite ovu aplikaciju na poslu i ponekad vam je potrebno da pogledate nešto i posle radnog vremena ili kada ste u pokretu. Trello vam omogućava da kreirate tabele za projekte i dodajete kartice za zadatke. Kartice možete dalje razvrstavati u liste kao što su "To Do", "In Progress" i "Done". Obaveštenja sa ove aplikacije možete dobijati direktno na svoj ručni zglob.

Aplikacije za povezivanje i komunikaciju

Pametni satovi pružaju brojne mogućnosti za ostanak u kontaktu sa prijateljima, porodicom i kolegama, omogućavajući vam da primate poruke, pozive i obaveštenja. Postoji niz aplikacija koje koristimo i na svojim telefonima, a koje mogu da se poveži sa našim pametnim satovima.

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka na svetu koja omogućava slanje tekstualnih poruka, slika i sl. Sa pametnim satom, možete lako pregledati primljene poruke, odgovarati na njih koristeći glasovne komande ili unapred definisane odgovore (šablone). Obaveštenja možete prilagoditi prema svojim potrebama.

Facebook Messenger je još jedna dobro poznata aplikacija koja vam omogućava da ostanete povezani sa drugima. Sve funkcije kojima imate pristup na telefonu ćete imati i na vašem satu gde će vam možda biti pristupačnije za upravljanje.

Signal je aplikacija za razmenu poruka koja je fokusirana na sigurnost i privatnost korisnika. Sve poruke, pozivi i medijski sadržaji su end-to-end enkriptovani. Ovo je posebno važno ako se bavite nečim što je strogo poverljivo, ili kada jednostavno želite maksimalnu sigurnost. Signal omogućava upravljanje porukama direktno sa sata, pomoću glasovnih komandi ili unapred definisanih odgovora. Signal nudi brojne sigurnosne funkcije, uključujući verifikaciju kontakata, zaštitu ekrana i automatsko brisanje poruka, što ga izdvaja od drugih sličnih aplikacija. Ovu aplikaciju možete instalirati i na dečiji pametni sat kako biste ga zaštitili.

Za uživanje u muzici i drugim zabavnim sadržajima, tu su popularne aplikacije poput Spotify-a i YouTube-a. Povezivanjem sa pametnim satom, možete kontrolisati reprodukciju muzike, praviti plej liste i pretraživati pesme direktno sa zgloba.

Prave aplikacije mogu značajno poboljšati vaše iskustvo korišćenja pametnog sata. One će omogućiti da izvučete maksimum iz ovog uređaja, bez obzira na to koje ćete funkcije najviše koristiti: za zdravlje, fitnes ili produktivnost. Zamislite da ste na važnom sastanku, a vaša Todoist aplikacija vas tiho podseća na sledeći zadatak, ili da trčite u parku dok Strava beleži svaki korak. Dok uživate u mirnom popodnevu, WhatsApp vam omogućava da ostanete u kontaktu sa prijateljima, a Spotify vam pruža savršenu muziku za opuštanje. Sve što je potrebno na vašem je zglobu!