Pravilnom vožnjom do zabave

Kako pravilno voziti električni trotinet?

Uspostavite dobru ravnotežu do koje dolazi pravilnim držanjem i vozite se u stilu

Kako pravilno voziti električni trotinet?

Iako na prvi pogled vožnja električnog trotineta izgleda jednostavno, početnicima je često dosta teško da se naviknu na ovog dvotočkaša. Ipak, pravilnim držanjem moguće je vrlo brzo uspostaviti dobru ravnotežu.

1. Provera svih funkcija električnog trotineta

Kako biste uspešno na vreme odreagovali, ukoliko dođe do takve situacije, potrebno je dobro proučiti gde vam se nalaze sve komande na trotinetu . Za početak, potrudite se da maksimalno osigurate vašu bezbednost tokom vožnje električnog trotineta, tako što ćete proveriti položaj kočnice, gasa, svetla, napunjenosti baterije i guma. Takođe, proverite da li je zaključan mehanizam za sklapanje.

Pre nego što se uputite u vožnju, napravite kraći test.

2. Zaštitna oprema i sigurnost

Nošenje kacige tokom vožnje električnog trotineta je itekako preporučljivo, obzirom da padovi pri većoj brzini sa istog mogu biti itekako bolni. Tokom noćne vožnje neophodno je biti dobro osvetljen i da vozite sa uvek upaljenim svetlima. Takođe, reflektujuće nalepnice ili dodatna signalizacija nisu loša ideja. 

Potrudite se da uvek budete skoncentrisani na vaše okruženje, pazite na semafore i držite se strane trotoara koja je bliža ulici ukoliko se vozite kroz prometne ulice pune pešaka.

3. Kako započeti vožnju električnog trotineta

Pritisnite dugme za uključivanje trotineta, zatim uhvatite čvrsto upravljač i dignite nožicu, a na trotinet stanite slabijom nogom. Drugom nogom, odnosno onom koja vam je sigurnija, odgurnite se od poda. Trotinet će nakon toga krenuti, a motor se kod većine modela pali pri brzini od 5 km/h. Kako biste ga ubrzali, pritisnite gas, a možete se istovremeno i lagano naginjati prema napred.

Nije preporučljivo raditi nagle pokrete tokom vožnje radi vaše veće sigurnosti.

Prilikom skretanja usmeravate upravljač, ali pazite da se ne naginjete previše kako se ne biste prevrnuli. Dok se prilikom kočenja možete malo nagnuti unazad, saviti kolena i postepeno kočiti. Kada stignete na odredište spustite nožicu i zaključate trotinet.

4. Vežba vožnje

Kako bi vam prva vožnja bila lakša, izaberite lokaciju u kojoj nije velika cirkulacija saobraćaja. Pronađite biciklističke staze ili parkove gde ćete bezbedno moći da se vozite pre nego što pređete u gusti saobraćaj.

Na kraju vam jedino preostaje da uživate u svojoj vožnji!